Ohjeita kestävään asumiseen

Ympäristö­vastuu A‑Kruunussa

Toimimme kierrätyksen edistämiseksi ja pyrimme vähentämään kiinteistöillä syntyvän jätteen määrää. Kannustamme asukkaitamme arjessaan valintoihin ja ratkaisuihin, jolla vähennetään energian kulutusta sekä edistetään kestävämpää arkea.

Lisää aiheesta:

Ota some-kanavamme seurantaan, niin saat ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita vastuullisuudesta: 

Facebookissa: @AKruunu  ja  Instagramissa: @akruunu

Sähkö

Sinäkin voit säästää energiaa helposti

Kodin energiankulutukseen voi jokainen asukas vaikuttaa. Jo pienillä teoilla arjen sähkönkäytössä saa aikaan taloudellista säästöä. Kotona suurin osa sähköstä kuluu kodin ja lämpimän veden lämmittämiseen. Sähköä kuluu myös muun muassa kodinkoneisiin ja valaistukseen. Säästöä syntyy, kun karsii turhaa kulutusta ja valitsee energiatehokkaita valaisimia ja sähkölaitteita.

Vesi

Muuta vedenkäyttöäsi, säästä energiaa

Järkevällä vedenkäytöllä säästät vettä ja luontoa. Ota säästövinkit käyttöön - samalla pienennät myös asumismenoja. Käyttöveden lämmittäminen vie kotitalouksissa eniten energiaa asunnon lämmittämisen jälkeen. Kotitalouksissa vettä kulutetaan hyvin erilaisia määriä. Suurin osa lämpimästä vedestä käytetään kylpyhuoneessa, mutta veden kulutukseen kannattaa kiinnittää huomiota myös keittiön puolella.

Lämmitys

Pienillä asioilla suuria kokonaissäästöjä

Sopiva huonelämpö ja toimivat patterit tekevät asumisesta mukavampaa, mutta myös energiatehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää. Asuntojen suurin energiasyöppö on lämmitys: se vie kodin energiankulutuksesta noin kaksi kolmasosaa. Onneksi löytyy monia mahdollisuuksia vaikuttaa lämpöenergian kulutukseen ja sitä kautta lämmityksestä johtuviin asumiskustannuksiin.

Jätehuolto

Ohjeita jätteiden lajitteluun

Ota jät­tei­den la­jit­te­lu ja kier­rä­tys osak­si ar­kea. Se on ym­pä­ris­tö­te­ko, jo­ka sääs­tää luon­toa ja kuk­ka­roa.

Vinkit ja ohjeet

Vinkkejä ja ohjeita asumiseen

Lajittelu ja kierrätys on tärkeä osa jätteiden vähentämistä. Oikein lajiteltuna jätteet on mahdollista hyödyntää mahdollisimman hyvin. Kun meistä jokainen lajittelee jätteensä huolellisesti, pitää se myös jätehuollon kustannukset kurissa - säästö tuntuu suoraan omassa kukkarossa.

Kestävä kehitys

Kestävä kehitys A-Kruunussa

Arkisilla valinnoilla edistät kestävää kehitystä. Näin turvaat hyvän elämän mahdollisuuksia myös tuleville sukupolville.

Auta pörriäisiä

Miten auttaa pörriäisiä?

Lähiluonto ja pörriäiset tarvitsevat apuamme. Ryhdytään kaikki yhdessä pelastustoimiin parvekkeilla ja pihamailla.