Nyheter

Mellunmäen vanhan ostarin alue uudistuu

A-Kruunulle on tulossa Mellunmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle kaksi kerrostaloa, yhteensä 109  asuntoa. Rakentaminen käynnistyi lokakuussa ja kohde valmistuu vuoden 2019 alussa. Kohteeseen tulee kaksi liiketilaa, joista isompi  on varattu kaupunginosayhdistys Mellunmäki-seuran asukastilaksi.

Korvatunturintie 8 ja 12:stä sijaitseva kohde on keskeisellä paikalla, metroaseman läheisyydessä. Vanhan ostoskeskuksen tontille nousevaan toisen omistajan rakennukseen on tulossa myös päivittäistavarakauppa.

- Mellunmäen kohde on erinomainen täydennysrakennuskohde. Alue on palveluiden, infran ja viherrakentamisen osalta valmis. Uudet rakennukset tuovat puolestaan alueelle tämän vuosikymmen ilmettä, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kohteeseen tulee myös kaksi liiketilaa, joista toinen on varattu Mellunmäki-seuran asukastilaksi. Tilasta käydään parhaillaan sopimusneuvotteluja. Toiseen liiketilaan on näillä näkymin tulossa ravintolatoimintaa.

- Odotamme kovasti, että saisimme meille varatun 140 neliön tilan käyttöön ja pääsisimme takaisin osoitteeseen, jonka asukkaat tietävät. Tilassa sekä talon edessä olevalla aukiolla olisi luontevaa järjestää monipuolista toimintaa yhdessä eri ryhmien kanssa. Talo on myös luontevan kulkuväylän varrella, jolloin saavutettavuus olisi erinomainen, toteaa Mellunmäki-seuran puheenjohtaja Marjut Klinga.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii SSR Uusimaa Oy.

- Rakennusurakka on kohtuullisen suuri ja sopimus siten merkittävä SSR Uusimaa Oy:lle. Hyvin valmistellun hankkeen maanrakennustyöt on aloitettu lokakuun alussa ja rakennusten rungot alkavat nousta kevättalvella. Hanke työllistää työnjohtomme lisäksi merkittävän määrän alihankkijoitamme vuoden 2018 aikana, toteaa toimitusjohtaja Arto Jokinen

Korvatunturintie 8 ja 12:n talot rahoitetaan ARA:n hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla. Vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan kohtuuhintaisiksi.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924

Puheenjohtaja Marjut Klinga, Mellunmäki-seura, puh. 050 3235 475

Toimitusjohtaja Arto Jokinen, SSR Uusimaa Oy, puh. 050 3274 000

Hankkeen perustiedot:

  • kaksi kerrostaloa, joissa yhteensä 109 asuntoa ja kaksi liiketilaa
  • asuntojen keskipinta-ala 50 asm2
  • osa autopaikoista pihakannen alla, osa pysäköintialueella
  • rakentaminen valmis alkuvuonna 2019
  • pääurakoitsija SSR Uusimaa Oy
  • rakennuttajakonsultti Premico Oy
  • arkkitehtisuunnittelu Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy
  • rahoitettu ARA:n hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla