Vinkkejä keittiöön
Keittiö on kodin sydän. Keittiössä tapahtuu paljon ja toimimalla vastuullisesti voit säästää sekä luontoa että rahaa. Lue vinkkejä mm. ruoan säilömiseen ja keittiön puhtaanapitoon.
Leipää viipaleina pakastimeen
Viipaloi leipä ja pakasta se, niin vältät leivästä aiheutuvan ruokahävikin. Pakasta leipä siivutettuna niin, että viipaleiden välissä on leivin- tai voipaperia. Näin palaset eivät tartu toisiinsa ja leipää voi sulattaa vain tarvittava määrä. Sulata esimerkiksi leivänpaahtimella.
Lika irti kattiloista
Ota kahvinporot talteen ja hankaa niillä palaneen kattilan pohjaa. Kun lika on irti, pese kattila normaalisti. Voit kokeilla myös etikkaa ja vettä: keitä kattilassa 2 osaa etikkaa ja 1 osa vettä, lisää ruokalusikallinen suolaa ja jätä liuos yöksi kattilaan - huomaathan, että tämä neuvo ei sovellu alumiinikattiloille.
Termospullo ja maljakot puhtaaksi
Termospullot, maljakot ja muut kapeat, vaikeasti puhdistettavat astiat puhdistuvat helpommin, kun saippuaveteen sekoittaa murskattuja munankuoria ja ravistelee astian puhtaaksi.
Pussit roskapusseiksi ja kestopussit hedelmille
Kerää kaikki pussit, kuten vessapaperipakkauspussit ja jauhopussit, talteen ja hyödynnä ne roskapusseina. Kaupan muoviset hedelmäpussit voi korvata itse tehdyllä kestohedelmäpussilla. Ompele pussi esimerkiksi vanhoista valoverhoista tai muusta ohuesta kankaasta tai virkkaa puuvillalangasta. Ota pussi mukaan kauppaan ja maksun jälkeen irrota punnituslappu, niin voit käyttää pussia uudestaan. Netistä löydät kestopussien virkkaamiseen helppoja ja nopeita ohjeita.