Nyheter

Kehysriihestä lisäpanos edullisiin koteihin

A-Kruunu voi tuplata vuosittaisen kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotantonsa 800 asuntoon, kun hallitus päätti kehysriihessä kohdentaa 50 miljoonaa euroa yleishyödyllisen A-Kruunu Oy:n pääomittamiseen.

- Tämä on valtiolta merkittävä panostus kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon, jota tarvitaan kasvukeskuksissa muun muassa  elinkeinoelämän toiminnan edistämiseen. Tällä hetkellä asuminen on pullonkaula yritysten työvoiman palkkaamiselle. Olemme iloisia hallituksen päätöksestä ja koemme tämän myös luottamuksen osoituksena toiminnallemme, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunun toiminta käynnistyi syksyllä 2014. Asuntoja on valmiina tällä hetkellä 555 ja rakenteilla noin 500. Rakennussuunnittelussa on noin 1000 asuntoa. Asuntojen keskivuokra on 11,40 euroa neliöltä kuukaudessa, mikä on Helsingissä kolmanneksen edullisempi hinta vapaarahoitteiseen tuotantoon verrattuna.

Hallituksen päätöksen myötä rakentamista lisättäisiin Helsingin seudulla, ja rakennuttaminen laajennettaisiin myös suurimmille kaupunkiseuduille. Asuntomarkkinoiden muuttuviin tarpeisiin luotuja konseptikohteita ja puurakentamista lisättäisiin.

- Asuntojen suunnittelu ja tuotanto on pitkäjänteistä toimintaa. Siksi hallituksen päätös on erittäin tervetullut ja antaa meille mahdollisuuden keskittyä laadukkaan kaupunkiasumisen kehittämiseen ja osallistua vahvalla panoksella myös laajempien aluekokonaisuuksien toteuttamiseen, korostaa Mäkimattila.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924