News article

Puukerrostalon vuosijuhlissa viihdyttiin

Texmex-ruokaa, leppoisaa musiikkia, hyväntuulisia ihmisiä ja upea talokakku. Niistä aineksista syntyi viime lauantain mukavat Taidemaalarinkatu 6:n yksivuotissynttärit.

A-Kruunu - Puukerrostalon vuosijuhlat

 

A-Kruunu - Puukerrostalon vuosijuhlat

A-Kruunu - Puukerrostalon vuosijuhlat

Helsingin Kuninkaantammen uudelle asuinalueelle viime vuonna valmistunut A-Kruunun ensimmäinen puukerrostalo on pirteä näky maaliskuun kosteansumuisessa kelissäkin. Oranssit ja punaiset talot ovat lämminhenkisen oloisia ja vuosijuhlassa kävi ilmi, että 58 asunnossa asuu harvinaisen yhteisöllisiä ihmisiä.

A-Kruunun puukerrostalossa Helsingin Kuninkaantammessa vietettiin vuosijuhlia.


Kerhohuone on yhteinen olohuone

Puolisen vuotta sitten asukkaiden käyttöön saatu kerhohuone on jo sisustettu kodinomaiseksi olohuoneeksi ja otettu tehokkaaseen käyttöön. Tilassa on pidetty asukkaiden synttäreitä, kokoonnuttu talonväen yhteisiin perjantai-illanviettoihin, pidetty perhekerhoa ja se on toiminut myös alueen asukkaiden grillijuhlien huoltotilana. Opiskeluunkin kerhohuonetta on käytetty.

- Tila toimi hyvin synttärijuhlien järjestämiseen. Tänne sai pitkän pöydän katettua vieraille ja pieni keittiö toimi yllättävän hyvin apuna. Kun asunto on pieni, tällainen tila on todella hyvä olla olemassa, kertoi Auli-niminen asukas, jolla on työn alla tehdä valmisraameista ja tapettikuvista iso taulu kerhotilan seinälle. Myös upea juhlakakku oli hänen kädenjälkeään.

Kerhohuoneen sisustaminen toteutettiin yhteistyössä palvelupäällikkö Laura Kalakosken kanssa ja kustannettiin uuden talon yhteistilan sisustamiseen varatuilla rahoilla. Vuosittaisilla asukastoimintamäärärahoilla järjestetään asukastapahtumien tarjoiluja ja hankitaan muun muassa kesäkukkia pihalle.


Synttäreissä ideoitiin uusia tapahtumia

Synttärijuhlien energinen puuhanainen Heidi Nyrhinen kertoi, kuinka juhlien valmisteluissa oli ideoitu myös uusia tapahtumia.

Heidi Nyrhinen oli A-Kruunun puukerrostalon synttärijuhlien puuhanainen

- Seuraavana ravintolapäivänä ajattelimme järjestää rapussamme oman tapahtuman niin, että yhden kerroksen väki tekisi ja tarjoilisi alkuruoat, seuraava kerros pääruoan jne. Sillä tavalla on mukava tutustua ihmisiin.

Heidi on mukana myös Kuninkaantammen alueen asukastoimikunnassa. Alueelle on suunnitteilla ensi elokuuksi korttelitapahtuma. Viime kesänä pidettiin alueen yhteiset siivoustalkoot, jotka uusitaan tulevana kesänä. Viime kesänä järjestettiin myös kirpputori. Parisen viikkoa sitten alueen väki grillasi yhdessä.

- Alue on uusi ja tänne on mukava kehittää yhteisöllisyyttä heti alusta alkaen. Uskon, että yhteisöllisyyden avulla asukkaat arvostavat aluetta enemmän ja tänne halutaan asumaan, pohtii Heidi, joka haluaisi toteuttaa korttelissa myös ”illallinen taivaan alla” –tapahtuman eli ison yhteisruokailutilaisuuden pitkän pöydän äärellä. Heidi tykkää kutsua ihmisiä koolle hyvän ruoan ääreen.


Puu luo hyvän fiiliksen

Synttäreille saapunut väki kehui taloa rauhalliseksi ja viihtyisäksi paikaksi asua. Talon rakennusmateriaali eli puu tuntuu tuoksuna rappukäytävässä ja antaa asumiselle miellyttävän ajatuksen ekologisuudesta. Taidemaalarinkadun tärkein viihtyisyyttä luova elementti löytyy kuitenkin asukkaista.

A-Kruunun puukerrostalon synttäreille saapunut väki kehui taloa rauhalliseksi ja viihtyisäksi paikaksi asua.

- Oli yllätys, että täällä on näin paljon yhteisöllisiä ihmisiä. Viime kesänä istuimme monet kerrat pihassa juttelemassa niitä näitä ja aina välillä joku toi vaikka mansikoita tarjolle. Monesti jäämme naapureiden kanssa rappuunkin jutustelemaan, kertoo Sinikka-niminen asukas.

Kuninkaantammen alueelle asukkaat toivovat lisää palveluita, erityisesti päivittäistavarakauppaa. Tällä hetkellä kauppa-asiointi tapahtuu lähinnä Kannelmäessä. Linja-autoliikenne toimii hyvin sekä alueelta että läheiseltä Hämeenlinnan väylän varrelta. Asuinalueen vieressä on keskuspuisto, jossa on asukkaiden mukaan erinomaiset liikuntareitit niin kesällä kuin talvella.
 

Teksti: Päivi Karvinen
Kuvat: Päivi Karvinen ja Kasper Kiiski