News

Topical news from A‑Kruunu (FI)

At A-Kruunu, we promote the production of affordable housing and creating better housing conditions for our residents. For up-to-date information about our activities, housing and construction, visit this link.

Subscribe to our newsletter

18.06.2024

Bredanportissa tehdään ympäristötekoja yhteisvoimin

Kierrätys ja lajittelu ovat jokaisen asukkaan omaksi eduksi, ja naapurit voivat tehdä myös yhteisvoimin ympäristötekoja, kuten Bredanportissa Kauniaisissa. Asukastoimikunta voi myös olla hyvä välikäsi yhtiön ja asukkaiden välillä kierrätysaktiivisuuden lisäämiseksi.

12.06.2024

Tampereen Raholanharjulle 34 uutta ARA-vuokra-asuntoa

A-Kruunu rakennuttaa uusia korkotukivuokra-asuntoja Raholanharjulle Tesoman palveluiden ja junaseisakkeen läheisyyteen. Asuntojakaumaltaan monipuolinen kohde valmistuu ensi vuoden kesällä. Kohde sai rakennusluvan ja Arkta Rakennus Oy käynnistää rakentamisen kesäkuussa.

10.06.2024

Lapsissa on iso voima asukastoiminnassa

Asukastoiminnassa lapsiperheet voivat olla iso tekijä, kun halutaan asukkaita mukaan toimintaan. Lapsille suunnattu tekeminen on usein suosittua, ja siihen panostaminen on kannattavaa. Kuusikontiellä Hyvinkäällä lasten toimintaan on satsattu paljon.

 

03.06.2024

Huoneistotarkastuksessa tutkitaan tekninen kunto ja loppusiivouksen laatu

Kun asukas muuttaa pois asunnosta, huoneisto tarkastetaan ennen kuin uusi asukas muuttaa.  Palvelupäällikkö Pasi Hakala kertoo, mihin asioihin poismuuttavan asukkaan kannattaa kiinnittää huomiota.

24.05.2024

Kierrätysasiat kokosivat väkeä koolle Lummetiellä

Vantaalla Lummetie 6:den asukastoimikunta järjesti koko korttelin asukkaille kierrätyspäivän. Ohjelmaan kuului muun muassa grillailua, kasvulaatikoihin kasvien istuttamista ja ympäristöneuvojan vinkkituokio lajittelusta.
 

23.05.2024

A-Kruunu jatkaa toimintaansa normaalisti

Hallituksen omistajapoliittisessa periaatepäätöksessä esitetään, että valtio voisi luopua A-Kruunu Oy:n omistuksesta. Lainsäädäntö säätelee tarkasti yleishyödyllisen yhtiön myyntiä sekä turvaa asukkaiden aseman.

23.05.2024

Vuokranmaksuvaikeuksissa kannattaa olla heti vuokravalvontaan yhteydessä

Sosiaalitukien leikkaukset ovat aiheuttaneet osalle asukkaista vaikeuksia maksaa vuokra ajallaan. A-Kruunun vuokravalvojat kehottavat vuokranmaksuvaikeuksissa olemaan heti heihin yhteydessä.

22.05.2024

Mira tuo asukkaan näkökulmaa hallitukselle

Mira Haug on aktiivinen toimija asukastoiminnassa ja on aina ollut kiinnostunut yhteisöllisyydestä. Hänestä A-Kruunun aito kiinnostus asukkaita kohtaan on hienoa, ja hän on erittäin tyytyväinen tullessaan valituksi mukaan yhtiön hallitukseen asukasedustajaksi.

22.05.2024

Väärävarressa lapset oppivat lajittelemaan

Väärävarsi 1:ssä Järvenpään Ainolassa vietettiin toukokuussa päivä kierrätyksen ja rennon ajanvieton parissa. Talon kerhohuoneella tarjoiltiin kahvia ja grillattiin makkaraa, ja lapset saivat pelata kierrätyspeliä. Vaikka talo on uusi, tekevät asukkaat silti jo paljon yhdessä.
 

22.05.2024

Patteristontiellä herätellään asukastoimintaa

Tuusulassa Patteristontie 1:ssä toimii aktiivinen asukastoimikunta, joka pyrkii vilkastuttamaan asukkaiden arkea monipuolisella toiminnalla.  Erityisesti lapsiperheet ovat mielellään mukana yhteisessä toiminnassa. Asukastoimikunta toivoo jatkossa saavansa lisää naapureita mukaan.

20.05.2024

Puheenjohtajat saivat tietoa kierrättämisestä

Asukastoimikuntien puheenjohtajat kokoontuivat kahdeksatta kertaa perinteiseen tapaamiseensa 16. toukokuuta Helsingin Pasilaan. Illan teemana oli kierrättäminen, josta saatiin kuulla niin yhtiön kuin myös Kierrätyskeskuksen asiantuntijan esiin tuomia asioita.
 

25.04.2024

Kierrätys voi olla helppo ja mukava osa arkea

Kierrätysasiat voi hoitaa arjessa monella eri tavalla, eikä niiden aina tarvitse olla sen vaikeampia. Lajittelu ja kierrätys on helppo tapa kantaa kortensa kekoon talon kustannusten säästämiseksi, ja omaakin rahaa säästyy. Kierrätyksen voi ottaa mukaan vaikka käsityöharrastuksiin. 
 

17.04.2024

Vuonna 2024 käynnistyy edellisvuotta enemmän hankkeita

Valtio-omisteinen A-Kruunu käynnisti viime vuonna 223 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon asunnon rakentamisen, ja asuntoja valmistui 257. Vuoden lopussa 48 asuntokohteessa oli valmiina yhteensä 2878 asuntoa, ja rakenteilla oli kahdeksan kohdetta, yhteensä 394 asuntoa. Taloudellinen käyttöaste oli 99,6 %. Vuonna 2024 pyritään vähintään 300 asunnon aloittamiseen.

04.04.2024

Hyvä lajittelu näkyy omassa kukkarossa

Sen lisäksi että lajittelu on ympäristöystävällistä, voivat asukkaat vaikuttaa sen avulla talon kustannuksiin. Mitä aktiivisemmin asukkaat yhdessä lajittelevat, sen vähemmän jätekustannuksia yhtiölle syntyy ja säästytään turhilta vuokrankorotuksilta. 

15.03.2024

Palvelumuotoilu tuo hyötyjä sekä asukkaalle että vuokranantajalle

Palvelumuotoilun tarkoitus on kehittää palveluja käyttäjän näkökulmasta sekä luoda dialogia käyttäjän ja palvelun tuottajan välillä. Asumisessa se tarkoittaa asukkaan ja yhtiön välistä yhteistyötä, jotta asukkaat voivat osallistua asumisen kehittämiseen. Satu Karppinen tutki palvelumuotoilun mahdollisuuksia A-Kruunun talossa Tikkurilan Lummetiellä. 

06.02.2024

Vuokrien tasaamisen tavoitteena turvata tasainen vuokrakehitys

A-Kruunulla on käytössään muiden ara-yhteisöjen tavoin vuokrien tasausjärjestelmä, joka perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran ohjeistukseen. Tasausjärjestelmän periaatteiden esiin tuominen on helsinkiläiseltä asukasaktiivilta tullut toive. 

05.02.2024

Yleishyödyllinen toiminta tarvitsee suorituskyvyn johtamista

Kiinteistöalan yleishyödyllisten yhtiöiden toiminnan tehokkuutta on vaikea mitata, koska ne eivät tavoittele voittoa. A-Kruunun rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen kehitti tuotantotalouden DI-opintojen yhteydessä suorituskyvyn johtamisjärjestelmän yleishyödyllisille vuokrataloyhtiöille. Aiheesta kirjoitettu diplomityö on julkaistu Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa loppuvuodesta 2023.

22.01.2024

Lummetiellä halutaan yhteisöllistä asumista

Tikkurilan Lummetien vuonna 2022 valmistuneessa kohteessa asukastoiminta on pyörähtänyt käyntiin mallikkaasti. Kerhohuonekin on otettu monipuoliseen käyttöön.