News article

Asukaspostin reseptikilpailu

Uu­den­lai­nen jou­lu­tort­tu

Ko­kei­le tä­nä jou­lu­na San­na Ko­jon lä­het­tä­mää jou­lu­tort­tu­re­sep­tiä, jo­ka San­nan mu­kaan on maail­man yk­sin­ker­tai­sin, erit­täin ty­kät­ty ja on­nis­tuu ai­na. Tort­tu so­vel­tuu myös täh­tei­den hyö­dyn­tä­mi­seen ja aut­taa näin vä­hen­tä­mään ruo­ka­hä­vik­kiä. Tar­vit­set tä­tä var­ten tort­tu- tai leh­ti­tai­ki­na­le­vy­jä. Tait­te­let niis­tä mie­lui­san muo­toi­sia ja täy­tät ne va­lit­se­mil­la­si täyt­teil­lä.

  • kinkkusuikaleet
  • tuorejuusto
  • kananmuna
  • juustoraaste
  1. Voitele tähtitortun muotoon taiteltu torttu rikki sekoitetulla kananmunalla
  2. Laita tuorejuustosta lusikalla reilu nökäre tortun päälle
  3. Lisää päälle kinkkusuikaleita (tai broileria, kalkkunaa tai aurinkokuivattua tomaattia)
  4. Ripottele juustoraastetta
  5. Paista tortut taikinapakkauksen ohjeen mukaan.

Ai­na ke­hut­tu ja ta­kuul­la ty­kät­ty vaih­toeh­to ma­keal­le tor­tul­le. So­vel­tuu myös täh­tei­den hyö­dyn­tä­mi­seen mai­nios­ti ja näin aut­taa vä­hen­tä­mään ruo­ka­hä­vik­kiä!