News article

Asukastapaaminen auttaa huoltoa toimimaan

Vantaan Timanttikujan asukkailla oli perustellut syyt haluta vaihtaa huoltoliike. Uuden toimijan kanssa pidettiin heti alkuun asukastapaaminen, jossa kartoitettiin talon erityispiirteet ja asukkaiden toiveet huollolle.

Tilaisuuden koolle kutsunut A-Kruunun palvelupäällikkö Leena Winqvist korosti, että huollon kanssa pyritään aina ensin käymään keskusteluja toiminnan parantamiseksi, mutta jos niistä ei ole apua, huolto voidaan myös vaihtaa.

- Aika harvakseltaan vaihtoja on, mutta jos on painavat syyt, vaihto voidaan tehdä. Timanttikujalla asukkaat esittivät perustellun toiveensa vaihtaa huolto ja siten päädyttiin vaihtoon kilpailutuksen kautta, kertoi Winqvist.

Siisteys ja palvelun nopeus toivelistalla

Huoltoyhtiö Kotikatu aloitti toimintansa elokuun lopulla. Syyskuun puolessa välissä järjestettiin tilaisuus, jossa asukkailla oli mahdollisuus tutustua huoltomiehiin ja kertoa ajankohtaisista talon huoltoon liittyvistä asioista.

- Odotukset uudelle huollolle ovat suuret, sillä huollon aiempi toimimattomuus on aiheuttanut paljon puhetta talossamme, kiteytti asukastoimikunnan puheenjohtaja Malviina Peltonen asukkaiden puolesta.

Asukkaat halusivat parannusta erityisesti rappujen ja ulkotilojen sisäänkäyntien siisteyteen sekä huoltopyyntöjen reagointiaikoihin.

Tilaisuudella iso merkitys huollolle

- Kaikki mikä haittaa asumista tai talon rakenteita, pitää hoitaa nopeasti. Meille voi aina soittaa, kun tarve vaatii, totesi mukana ollut yksikönpäällikkö Remo Kalajärv ja kannusti olemaan huoltoon yhteydessä myös verkkosivujen vikailmoituslomakkeen kautta. Asukaskokemuksen mukaan sivut myös toimivat jouhevasti.

Mukana oli myös huoltomies Lari Lammi, talon toinen varsinainen huoltomies. Toinen huoltomies Harri Peltonen oli estynyt tulemaan tilaisuuteen.

- Tällaisia iltatilaisuuksia järjestetään harvoin. Meidän kannaltamme tilaisuudella on iso merkitys, sillä pääsemme kuulemaan, miten voimme parantaa toimintaa siten, että asukkailla olisi mukavampi asua talossaan, korosti Kalajärv.

- On myös mukava nähdä asukkaita, totesi puolestaan Lammi.

On mukava olla perillä asioista

Tilaisuudessa käytiin läpi siisteysasioiden lisäksi saunan kiukaan lämpenemistä, varastojen lukitusta ja muita turvallisuusasioita. Myös tulevan talven lumiasiat puhuttivat, sillä tontilla ei ole lumenkaatopaikkaa. 

- On mukava olla perillä talon asioista. Tulen aina paikalle tällaisiin tilaisuuksiin, kun vaan pääsen, perusteli eräs mukana ollut asukas läsnäoloaan. 

Asukastoimikunta oli järjestänyt sisäpihalla pidettävään tilaisuuteen kahvituksen herkkuineen.

- Toivoisin, että useampi asukas innostuisi tulemaan mukaan näihin tilaisuuksiin, kun tiedän, että nämä asiat kuitenkin kiinnostavat asukkaita. Yhdessä keskustellen saadaan asioita eteenpäin, kannusti Peltonen.