News article

A-Kruunulle valmistui vuokratalo Hyvinkään keskustaan

Uusi asunto hyvällä sijainnilla houkutteli erityisesti nuoria perheitä ja pariskuntia Astreankatu 1:een. Hangonsillasta on kehittymässä haluttu asuinalue keskustan tuntumaan lähelle palveluita ja rautatieasemaa.

Hyvinkään kaupunki on kehittänyt pitkäjänteisesti keskustapainotteista asuntorakentamista Hangonsillan alueella. Asuntokorttelit on toteutettu kumppanuushankkeina yhteistyössä alueelle valittujen asuntorakentajien kanssa. Alueelle on rakennettu monipuolista asuntotuotantoa.

- Tavoitteemme Hangonsillan alueella toteutunut hyvin. Keskusta-asumisella on kysyntää ja haluamme tarjota asukkaille monipuolisesti vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja. Monipuolisen tuotannon etuna on myös se, että alue pystytään rakentamaan nopeammin valmiiksi, toteaa kaupungingeodeetti Marko Kankare.

Ensimmäisessä vaiheessa, johon myös A-Kruunun talo kuuluu, asuntoja rakentuu alueelle 600. Koko alueella tulee olemaan noin 1300 asuntoa. Alueelle valmistuu reilun vuoden kuluttua myös uusi keskuslukio, mikä elävöittää Kankareen mukaan aluetta entisestään.

A-Kruunun jouluksi valmistunut kohde on 5-7 –kerroksinen rakennus, jonka on suunnitellut ArkOpen Oy. Pääurakoitsijana kohteessa toimi Varte Oy.

- 58 asuntoon hakijoita oli lähes 350 ja he tuntuivat arvostavan talon sijaintia sekä asuntojen uutuutta. Taloon tulee asumaan pääosin nuoria, pieniä perheitä ja pariskuntia. Suurin osa asukkaista muutti kohteeseen Hyvinkään alueelta, mutta jonkin verran asukkaita tuli myös lähipaikkakunnista, kertoo palvelupäällikkö Mari Leppänen.

Omakustannusperiaatteen mukaan määräytyvä asuntojen keskivuokra talossa on 12,69 euroa neliöltä kuukaudessa. Asukkaat valittiin ARAn ohjeistuksen mukaan.

A-Kruunun taloissa toteutetaan yhteishallintolain mukaista asukashallintoa.

- Astreankatu 1:ssä pidetään alkuvuodesta asukaskokous, jossa valitaan talolle asukastoimikunta. Yhtiön kannalta on tärkeää, että talossa toimii aktiivinen asukastoimikunta. Sitä kautta saadaan talojen ylläpitoon ja hallintoon liittyvää tärkeää talokohtaista tietoa, korostaa Leppänen.

Lisätietoja:

Kaupungingeodeetti Marko Kankare, marko.kankare@hyvinkaa.fi, puh. 040 515 2949

Palvelupäällikkö Mari Leppänen, mari.leppanen@a-kruunu.fi, puh. 0207 207 122