Vinkit ja ohjeet

Vinkkejä ja ohjeita asumiseen

Tältä sivulta löydät vastuullisia vinkkejä mm. asumiseen, siivoukseen, juhlapyhiin ja kierrätykseen. Voi myös lähettää oman vinkkisi sivulta löytyvän lomakkeen kautta.

Lisää aiheesta:
Keittiö

Vinkkejä keittiöön

Keittiö on kodin sydän. Keittiössä tapahtuu paljon ja toimimalla vastuullisesti voit säästää sekä luontoa että rahaa. Lue vinkkejä mm. ruoan säilömiseen ja keittiön puhtaanapitoon.

Siivous

Vinkkejä siivoukseen

Kun siivoat säännöllisesti et tarvitse vahvoja pesuaineita. Suosi soodaa, etikkaa ja mietoja pesuaineita, niin pinnat ja ympäristö kiittävät. Suosi myös pakkaspäiviä siivouksessa.

Kylpyhuone

Vinkkejä kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen kunnossapito on tärkeä osa kodinhuoltoa. Löydät täältä vinkkejä puhdistukseen, siivoukseen, pyykkäykseen sekä vastuulliseen vedenkulutukseen.

Puutarha

Vinkkejä puutarhaan

Puutarhan ja kasvien hoitoon löytyy ekologisia vaihtoehtoja – niin lannoitukseen kuin tuholaisten torjuntaan. Monia ruoka-aineita voit mm. käyttää ympäristöystävällisinä lannoitteina.

Kierrätys

Vinkkejä kierrätykseen

Kierrättäminen säästää luonnonvaroja ja rahaa. On tärkeää saada kallisarvoisia raaka-aineita uudelleenkäyttöön ja vähentää jätekuormaa. Täältä löydät myös vinkkejä Digilaitteiden käytöstä.

Joulu

Vinkkejä vastuullisempaan jouluun

Joulu on ilon juhla, jota kannattaa viettää ripauksella vastuullisuutta. Jouluvalmisteluissa ja joulua juhliessa voit helposti vähentää jätettä ja säästää energiaa. Täältä löydät vinkkejä joulukotiin.

Yhteisöllisyys

Jäälinna tuo iloa ja yhteisöllisyyttä kotipihaan

Yhteinen tekeminen naapureiden kanssa on hauskaa ja parantaa yhteisöllisyyttä. Täältä löydät vinkin jäälinnan tekoon.

Pääsiäinen

Vinkkejä pääsiäiseen

Pääsiäisenä on kiva herkutella ja sisustaa koti keväiseksi, silloinkin kannattaa miettiä tavaroiden uudelleenkäyttö, jotta jäteastiat ei täyty turhaan. Tässä muutamian vinkkejä pääsiäiskotiin.

Vinkkilomake

Lä­he­tä oma vink­ki­si!

Onko sinulla hyvä vinkki tai toimiva ohje, josta saa mukavasti apua arkeen? Näin myös muut A-Kruunun asukkaat saavat ideoita ja vinkkejä arkeen ja asumiseen. Julkaistut vinkit palkitaan pienellä lahjalla. Pidätämme oikeuden tekstien muokkaamiseen. Luodaan yhdessä mukavaa, kotoisaa asumista!