Ilmastokriisin ratkaiseminen riippuu kyvystämme kuvitella parempia tulevaisuuksia. Ilmastotavoitteen mukainen elämä on jo monien ihmisten ulottuvilla. 12 suomalaista pystyivät kuvittelemaan tekevänsä muutoksia, joilla heidän hiilijalanjälkensä pienenevät kestävälle tasolle.  Valinnat eivät kuitenkaan ole aina helppoja tai kaikille mahdollisia. Ihmisten toimien lisäksi tarvitaan kestävien vaihtoehtojen tarjonnan lisääntymistä ja uusien käytäntöjen vakiintumista ajavaa ohjausta, jotta 1,5 asteen elämä on saavutettavissa kaikille.

 

Asumisen hiilijalanjäljen merkittävä pienentäminen on kirjattu hallitusohjelman lisäksi usean vastuullisen rakennuttajan strategiaan. Tavoitteet alkavat viimein näkyä konkreettisesti myös rakennushankkeissa.

Helsingin Kuninkaantammen Taidemaalarinkatu 6:een valmistuvan A-Kruunu Oy:n puukerrostalokohteen hiilijalanjälki jäänee noin 30 % pienemmäksi kuin vierekkäiselle tontille rakennettavan vastaavan betonirakennuksen. Puukerrostalon harjannostajaisissa kohteeseen kävi tutustumassa myös ministeri Kimmo Tiilikainen.