Ryhmävuokraus

Ryhmävuokra-asunnosta koti

A-Kruunun yhteisöllisissä ryhmävuokra-asunnoissa yhdistyvät yksityinen ja jaettu tila, jolloin asukkailla on yksiön vuokratasoa vastaavalla vuokralla enemmän ja monipuolisempia tiloja. Kullakin asukkaalla on oma vuokrasopimus.

Ryhmävuokrakodissa asuu uudenlainen yhteisöllisyys

A-Kruunu on kehittänyt yhdessä Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy:n kanssa uudenlaisen ryhmävuokrauskonseptin. Ryhmävuokrauksen ideana on se, että samassa asunnossa asuu useita asukkaita, joilla kullakin on oma vuokrasopimus. Ensimmäiset ryhmävuokra-asunnot valmistuivat Helsingin Kruunuvuorenrantaan Haakoninlahden kortteliin lokakuussa 2021 ja ne rakennettiin palvelemaan nimenomaan ryhmävuokraasumisen käyttötarkoitusta. Lokakuussa 2022 valmistui Länsisatamankadulle Jätkäsaareen 7 ryhmävuokra-asuntoa ja seuraavat ryhmävuokra-asunnot valmistuvat Nihdin Konttinorturinkujalle arviolta kesäkuussa 2024.

Uuden konseptimme tavoitteena oli kehittää tilaratkaisuiltaan sellaisia asuntoja, joissa yhdistyvät yksityinen ja jaettu tila. Näin pystymme tarjoamaan asukkaille yksiön vuokratasoa vastaavalla vuokralla enemmän ja monipuolisempia tiloja. Jaetut asuintilat luovat puitteet sosiaalisten asuinyhteisöiden synnylle, mikä on tärkeä osa konseptia.

Ryhmävuokra-asuminen poikkeaa soluasumisesta siten, että asukkailla on mahdollisuus valita asuinkumppaninsa. Näin yhteisöllisyyden idea pääsee todella oikeuksiinsa. Soluasunnot mielletään usein opiskelijoiden asumismuodoksi. Ryhmävuokrakoti ei ole vain opiskelijoille, vaan uudenlaisen konseptin mukaiset kodit on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille, niin nuorille kuin vanhemmillekin.

 

Ryhmävuokrakotimme:

Helsingin Turumankatu 11 & Pojamankatu 10

Helsingin Länsisatamankatu 29, 00220 Helsinki

 

Ryhmävuokra-asuminen: hyötyjä ja kokemuksia

Lue Johanna Kerovuoren blogikirjoitus ryhmävuokra-asumisesta

 

Lue li­sää ryh­mä­vuok­rauk­ses­ta

Kruunuvuorenrantaan uusia A-Kruunun asuntoja

A-Kruunun ensimmäinen ryhmävuokrauskohde Helsingin Turumankatu

Usein kysytyt kysymykset ryhmävuokrauksesta A-Kruunussa

Arkkitehti Riikka Pylväisen esitys Asumisen innovaatiot -seminaarissa

Ryhmävuokraus-konsepti (Helsingin kaupunki)

Palvelevatko miniasunnot lopulta asukkaiden tarpeita? (A-Kruunun blogi 8.9.2020)

Ryhmävuokraustalon rakentaminen käynnistyi (A-Kruunun blogi 27.4.2020)

Ryhmävuokraus-konsepti (Helsingin kaupunki 2023)