Uutinen

Tonttuovi ilahduttaa Kuninkaantammen lapsia

A-Kruunun helsinkiläisessä puukerrostalossa Taidemaalarinkadulla tapahtuu kummia. Jo kolmatta vuotta talossa asuvien lasten oville on ilmestynyt tonttuovia, joihin laitetaan salaperäisellä tavalla joka yö pieniä joulumuistamisia.

Tavoitimme yhden tontuista, joka kertoo, että kaikki alkoi siitä, kun hän askarteli talossa asuvalle pikkupojalle tonttuoven ilahduttaakseen kilttiä poikaa mukavin viestein tai pienin joulukarkein.

- Sitten se levisi käsistä, tonttuovia ilmestyi monia muitakin ja lukuisat tontut jakoivat muistamisia joka yö. He tuntuvat tykkäävän siitä, että saavat hiippailla iltaisin yllätyksineen, naurahtaa Tonttu ja kertoo, ettei hänkään tiedä, ketä muut tontut talossa ovat.

Tonttuovi toimii myös toisinpäin eli lapsetkin lähettävät tontuille esimerkiksi piirustuksiaan.

- Talossa on muutenkin hyvä fiilinki, halutaan auttaa toinen toisia. Yhdet tontut tekivät kaikkien alueen asukkaiden iloksi tonttujen kerrostalon kerhohuoneen ikkunaan. Yksi tosi aktiivinen tonttu on puolestaan koristellut porrashuoneen jouluiseksi ja laittanut ulos näyttävät valot, kertoo Tonttu ja toivottaa kaikille ihmisille oikein hyvää ja rauhaisaa joulua!

tonttuovia A-Kruunussa

lisää tonttuovia A-Kruunussa

vielä lisää tonttuovia