Uutinen

Tampereen Härmälänrantaan 39 uutta ara-vuokra-asuntoa

A-Kruunu rakennuttaa suositulle Härmälänrannan asuinalueelle 39 asunnon korkotukivuokratalon. Pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy.

Härmälänranta on erittäin suosittu ja moderni asuinalue Tampereella Pyhäjärven rantamaisemissa. Alueella on hyvät julkisen liikenteen yhteydet, ja kävellen tai pyörällä pääsee Hatanpään Kartanolle, Arboretumiin ja aina Tampereen keskustaan asti. Läheisen Pirkkalan Partolan kauppakeskittymän palveluita täydentävät Härmälänrannan omat lähipalvelut. Lisäksi Tampereen kaupunki aloittaa syksyllä Härmälänrannan uimarannan rakennustyöt.

- Tämän kohteen myötä saamme A-Kruunulle asuntoja myös eteläpuolelle Tamperetta. Voimakkaasti kasvava kaupunki tarvitsee kohtuuhintaista asuntotuotantoa. On hienoa päästä tämän hankkeen myötä avaamaan yhteistyö Skanskan kanssa myös Pirkanmaalla, toteaa projektipäällikkö Leena Aho-Manninen. 

- Härmälänranta on kehittynyt runsaasti viimeisten vuosien aikana, ja samalla asukkaiden ja palveluiden määrät ovat kasvaneet. Olen iloinen päästessämme toteuttamaan A-Kruunun kanssa uuden kohteen, joka on ensimmäinen yhteinen hankkeemme Pirkanmaalla, kertoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta. 
 
Potkurikadulle sijoittuva talo sijaitsee luonnonläheisessä puistokorttelissa, josta on lyhyt matka Pyhäjärven rantareitille. Alueen haluttavuus vielä lisääntyy tulevaisuudessa, kun julkisen liikenteen yhteydet paranevat entisestään. Alueen vierestä Nuolialantietä pitkin on suunniteltu kulkevaksi Pirkkalaan menevä raitiotielinja.

Viisikerroksisen A-energialuokan kerrostalon asuntojakauma on monipuolinen yksiöistä perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Asukkailla on käytössään yhteiset kerho- ja saunatilat sekä talopesula ja 25 autopaikkaa alueelle jo rakennetuissa pysäköintihalleissa. 

Kohteen rakentaminen käynnistyy nyt kesällä ja valmistuu keväällä 2025. Asunnot ovat haettavissa kolme kuukautta ennen valmistumista, ja vuokra määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi. Asukkaat valitaan taloon Aran ohjeistuksen mukaan. Talon on suunnitellut Arkkitehtipalvelu Oy, pääsuunnittelijana Katriina Myllyniemi.