Uutinen

Tampereelle lisää ara-vuokra-asuntoja harjumaisemiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle

A-Kruunu rakennuttaa lisää korkotukivuokra-asuntoja Raholanharjulle Tesoman palveluiden ja junaseisakkeen läheisyyteen. Yhteistilat ylimmässä kerroksessa avaavat upeat näkymät kaikkien asukkaiden ihasteltaviksi ja korttelin yhteiskäyttötilat sisäpihalla lisäävät harrastemahdollisuuksia. Hankkeen toteuttaa KVR-urakkana Arkta Rakennus Oy.
 

Asuntoja seitsemänkerroksiseen taloon Pesukatu 14:ään tulee 40, yksiöistä isoihin perheasuntoihin, ja asuntojakaumassa on myös 5h+kt asuntoja. Talon ullakkokerrokseen rakennetaan yhteistiloina talosaunaosasto ja pesula sekä kerhotila, joista avautuu erinomaiset näkymät Tesoman keskustan suuntaan. 

Autopaikat on sijoitettu viereiselle pysäköintitontille, osa autokatoksiin ja osa pihapaikoille. Kortteliin tulee puistomainen sisäpiha, jossa sijaitsee myös kaikkien korttelin asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettu polkupyörien huolto- ja korjauspaja. Alueelta on erinomaiset pyöräily-yhteydet kaupungin keskustaan.

- Tämä on A-Kruunun toinen hanke uudelle Raholanharjun alueelle, jossa hyvien liikenneyhteyksien lisäksi on jo kattavat palvelut asukkaiden arjen toimintojen helpottamiseksi. Molempien hankkeitamme voi luonnehtia asuntotuotannon osalta laadukkaiksi perushankkeiksi, jollaiset ovat erinomaisia sekä rakentamisen jouhevuuden että kustannusten osalta, toteaa A-Kruunun projektipäällikkö Sonja Laaksonen.

Talo on A-energialuokkaa ja sen toteuttaa Arkta Rakennus Oy neuvottelu-urakkana. Suunnittelusta on vastannut Sweco Finland Oy. 

-Tässä on syntymässä viihtyisä kortteli, jossa talot on suunniteltu yhteistyössä A-Kruunun kanssa heidän tarpeidensa mukaan. Pääsemme hyödyntämään jo rakenteilla olevasta ensimmäisestä kerrostalosta saatuja hyviä kokemuksia. Arktan kehittämää Raholanharjun asuinaluetta jatkokehitetään kysynnän ja asiakkaidemme liiketoimintatavoitteiden pohjalta, mitä tässäkin on nyt päästy tekemään, lisää projektipäällikkö Markus Karhu Arkta Rakennuksesta. 

Arkta on kaavoittanut yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa vanhan puretun liike- ja toimitilakeskittymän paikalle Raholanharjun kerrostaloalueen, joka muodostuu puistomaisista sisäpihakortteleista. Lähijunalla pääsee Tampereen keskustaan vain 10 minuutissa. Vain 1,5 kilometrin säteellä ovat Tesoman Westerin palvelukeskus, kaupat ja 1-9 luokkien uusi koulu sekä päiväkoteja. Läheltä löytyvät myös palloilu-, uima- ja jäähalli, hiihtoladut sekä Tohlopin ja Tesomajärven uimarannat.
 
Pesukatu 14 valmistuu vuoden 2025 syksyllä. Asunnot tulevat haettaviksi kolme kuukautta ennen valmistumista ja asukkaat valitaan Aran ohjeistuksen mukaan. Asuntojen vuokra määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi.

Pesukatu_aluehavainnekuva