Uutinen

Rasvasuodatin on helppo pestä, ja se estää rasvapalon

Liesituulettimen rasvasuodattimen peseminen saattaa helposti unohtua arjessa. Tosiasiassa suodattimen puhtaanapito on hyvä asia sekä hygienian kannalta että myös turvallisuusasia. Suodattimen peseminen on käytännössä hyvin vaivatonta.
 

Kun rasvasuodatin on liian likainen, kuten alla olevassa kuvassa, alkaa siitä tippumaan rasvaa liedelle. Puhumattakaan vanhasta rasvasta tippumassa ruuan sekaan, voi se tarkoittaa myös vaaratilannetta. Rasva nimittäin tukkii ilmanvaihtoa, mikä voi aiheuttaa rasvapalon vaaran. 

liesituulettimen suodatin

Suodattimen puhtaanapito kuuluu asukkaalle

Se, kuinka usein suodatin pitää pestä, riippuu hieman taloudesta. Minimissään pesu pitää tehdä kerran vuodessa, mutta usein kokkaavan kannattaa tehdä toimenpide useammin, ihan viimeistään silloin, kun suodatin alkaa jo näyttämään likaiselta. 

Säännöllisellä pesemisellä välttää joutumasta hankkimaan uuden suodattimen. Älä kuitenkaan turhaan pese suodattimen takana olevaa ilmanvaihtohormia, sillä hormin puhdistus kuuluu yhtiön vastuulle. 

Peseminen on helppo homma

Rasvasuodattimen peseminen voi olla hyvinkin helppoa. A-Kruunun taloissa on pääasiassa metalliverkkoiset suodattimet, jotka voi pestä myös astianpesukoneessa. Yleensä pesuun kuitenkin tarvitaan vain lyhyt likoaminen lämpimässä pesuainevedessä, ja kevyt harjaaminen tiskiharjalla sekä ilmakuivaus ennen takaisin laittoa.

Toimi näin: 
•    Kytke virta pois tuulettimesta ennen irrottamista.
•    Voit pestä suodattimen liottamalla sitä ensin hetken tiskialtaassa astianpesuainetta sisältävässä vedessä ja harjata suodattimen kevyesti tiskiharjalla tai voit pestä sen astianpesukoneessa muiden tiskien kanssa.
•    Käsin pestäessä liuoksena toimii myös lämmin vesi ja ruokasooda, johon liuokseen voi hetken päästä lisätä etikkaa. Kun kuohuminen loppuu, voit harjata kevyesti ja huuhdella. 
•    Teräksisen tuulettimen sormenjäljet saat pois mikrokuituliinalla tai ikkunanpesuaineella. 
•    Pesun jälkeen anna suodattimen kuivahtaa ennen takaisin laittamista.