Uutinen

Jyväskylän ensimmäinen kohde valmis

A-Kruunun ensimmäinen vuokratalo Jyväskylään valmistui maaliskuun lopulla Tiilitehtaantie 62:een. 49 asunnon talo täyttyi lähes kokonaan jo ennen valmistumista. Muutamia asuntoja on vielä vuokrattavissa.

Tiilitehtaantien talon 49 asuntoa ovat kooltaan 38,5–84,5 neliöisiä. Asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja osassa asunnoissa on myös alkovi.

- Olemme tutkimushankkeidemme myötä kehittäneet asuntosuunnittelua siihen suuntaan, että asunnot soveltuisivat mahdollisimman monenlaisiin tarpeisiin. Panostamme kaikissa kohteissamme myös laadukkaaseen arkkitehtuuriin ja rakentamiseen, kertoo kiinteistöpalvelupäällikkö Petteri Puolanne.

Tiilitehtaantien talo on yksiportainen, 10-kerroksinen kerrostalo. Kiinteistö on kokonaan savuton. Asuntojen irtaimistovarastot ovat ensimmäisessä kerroksessa, jossa sijaitsevat myös kuivaushuone ja talopesula. Talosaunaosasto on rakennuksen toisessa kerroksessa. Autopaikkoja talossa on 36 kpl. Talossa on vielä muutamia asuntoja vapaana.

- A-Kruunun asuntojen vuokranmääritys on säänneltyä, omakustannusperiaatteen mukaan määräytyvää eli vuokrilla saa kattaa vain talon rakennuttamiseen, hallintoon ja ylläpitoon liittyvät kustannukset. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myös valvoo ohjeistuksensa noudattamista, kertoo Puolanne.

Tiilitehtaankadun asuntojen keskivuokra on 12,40 euroa neliöltä kuukaudessa. Vuokrat tarkistetaan kerran vuodessa.

- Kaikkiin taloihimme emme ole viime vuosina vuosittain tehneet korotuksia. Omakustannusperiaatteesta johtuen myös vuokrakehitys on maltillista eli asukkaat pystyvät ennakoimaan hyvin asumiskulujen kehityksen, korostaa Puolanne.

Kohteen pääurakoitsijana toimi YIT. Jyväskylään pohditaan myös uusien kohteiden rakennuttamista.