Uutinen

A-Kruunun asuntotuotanto Vantaalla käynnistyy

A-Kruunu Oy allekirjoitti tänään urakkasopimuksen SSR Uusimaa Oy:n ja Salpausselän Rakentajat Oy:n  kanssa  Vantaan Kivistöön Timanttikuja 1:een rakennettavasta ARA-vuokratalosta.

70 asunnon kohde sijaitsee vuoden 2015 asuntomessualueen vieressä. 6 – 7 kerroksisen, betonirakenteisen talon rakentaminen aloitetaan vuoden vaihteessa. Rakennus  valmistuu alkuvuonna 2018.

- Timanttikujan talo käynnistää asuntotuotantomme Vantaalla. Asuntojen vuokrataso tulee olemaan omakustannusperusteinen ja kohtuullinen. Odotamme, että kohteeseemme on  runsaasti hakijoita. Pääkaupunkiseudulla on kova pula kohtuuhintaisista  asunnoista, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunulle on tulossa myös toinen ARA-vuokratalo Vantaalle Hakunilan Kaskelantielle. Urakkakilpailu 42 asunnon kerrostalon rakentamisesta järjestetään heti alkuvuonna.

- A-Kruunu Oy rakennuttaa taloja ARA:n hyväksymällä korkotukilainalla, mikä vaatii sitoutumista asuntojen pitämiseen vuokrauskäytössä vähintään 40 vuotta. Pitkäjänteinen vuokra-asuntojen omistajuus takaa myös asukkaille mahdollisuuden pitkäaikaisiin ja turvallisiin vuokra-asiakkuuksiin, korostaa Mäkimattila.

A-Kruunu Oy on valtion erityistehtäväyhtiö, jonka tavoitteena on rakennuttaa lähivuosina merkittävä määrä  kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Helsingin seudulle. A-Kruunulla on tällä hetkellä rakenteilla noin 400  ja rakennussuunnittelussa  noin 600  asuntoa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924

Rakennuttamispäällikkö Eero Lehtomäki, A-Kruunu Oy, puh. 040 173 5220

Rakennuspäällikkö Tapio Urpilainen, SSR Uusimaa Oy, puh. 040 546 9767