Uutinen

A-Kruunulle ARA-vuokra-asuntoja Keski-Pasilaan

A-Kruunu toteuttaa kaksi hanketta Helsingin Keski-Pasilan Ratapihakorttelien uudelle kaava-alueelle. Hankkeisiin tulee yhteensä noin 130 kohtuuhintaista, omakustannusperusteista vuokra-asuntoa. A-Kruunu ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat hankkeiden tonteista kauppakirjat perjantaina. Hankkeet ovat ensimmäinen osa A-Kruunun ja Senaatti-kiinteistöjen Ratapihakortteleita koskevaa yhteistyötä.

Alueen asemakaava laadittiin onnistuneena kumppanuuskaavoituksena, johon osallistuivat Helsingin kaupunki, Senaatti-kiinteistöt ja alueelle tulevien hankkeiden toteuttajat.

- Kohteisiin, joiden tonteista nyt on tehty kaupat,  tulee yhteensä noin 130 ARA-vuokra-asuntoa. On hienoa, että kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja saadaan Helsingin kehittymisen kannalta ehkä keskeisimmälle  paikalle, jossa julkinen liikenne ja palvelut ovat huipputasoa, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Alueen arvioidaan tulevan rakentamiskelpoiseksi ensimmäisen tontin osalta loppuvuonna 2018 ja toisen tontin osalta vuoden 2019 lopulla. Rakennusten valmistumisajankohdiksi on arvioitu vastaavasti  vuosi 2020 ja  2021.

Hankkeet  suunnitellaan ja todennäköisesti  myös kilpailutetaan yhtenä kokonaisuutena synergiaetujen saamiseksi. A-Kruunu painottaa suunnittelussaan laadukasta ja kustannustehokasta arkkitehtuuria.

Kohteiden pysäköintitilat toteutetaan pihakannen alle. Taloihin on suunniteltu myös merkittävän kokoiset kerhotilat asukkaiden yhteiskäyttöön. Molempiin taloihin on tulossa myös jonkin verran liiketiloja.

A-Kruunulle on valmistunut tänä vuonna 215 asuntoa. Parhaillaan on rakenteilla noin 450 asuntoa. Vuoden 2017 aikana on rakenteille lähtenyt tai vuoden lopulla vielä lähdössä yhteensä 374 asuntoa. Suunnitteluvaiheessa on useita hankkeita. - A-Kruunun asuntojen keskivuokra on 11 euroa neliöltä kuukaudessa.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924