Naapuruussovittelun keskus on kehittänyt asukkaille valmennuksen asumisrauhan ja vuorovaikutuksen edistämiseksi. Pilotti ”Yhteisöllisen asumisen ja sovinnollisen sanoituksen alkeet” kehitettiin yhteistyönä A-Kruunun kanssa.

 

Svanströminkujan asukaskoulutuksen välitehtäväksi annettu naapureiden tervehtimistehtävä tuotti positiivisia reaktioita. Sama yllättävä toimintatapa voi tuottaa etua myös konfliktitilanteissa.

Svanströminkujalla Helsingin Laajasalossa sijaitsevan A-Kruunun talon asukkaat saivat uusia eväitä ratkaista omassa asuinyhteisössä ilmenneitä ristiriitoja. Naapuruussovittelun keskuksen sovittelijat pitivät Teamsissä ensimmäisen tilaisuuden, jossa perehdyttiin hyviin tapoihin viedä ongelmaa oikeaan suuntaan.

A-Kruunun asukasaktiiveja kokoontui perinteiseen asukasiltaan käsittelemään naapuruussovittelua ja talojen asukastoimintoja. Vuorovaikutusta korostava tilaisuus järjestettiin tällä kertaa sähköisesti.

Korona on lisännyt asukkaiden stressiä merkittävästi. Lomautukset, irtisanomiset, kevään koulujen etäopetus ja aikuisten etätyö ovat lisänneet kotonaoloa. Riitaantuneeseen naapuruuteen tuo vähäinenkin lisä-ääni lisää ahdistusta, vihaa, turhautumista ja kärjistyessään pelkoa.