Uutinen

Maisemamaalauksenkadulla ensimmäiset talkoot

Uuden talon asukkaat haluavat tutustua toisiinsa ja luoda taloon yhteisöllisyyttä. Siksi asukastoimikunta järjesti talossa ensimmäiset talkoot toukokuussa.

Shudad Al-Dujair ja Viljo Tamminen kunnostamassa viljelylaatikoita istutuskuntoon.

Maisemamaalauksenkatu 1 on vajaa parivuotias asuinkohde Helsingin Kuninkaantammessa. Taloissa on 120 asuntoa. Asuinaluetta asukkaat kiittelevät mukavaksi ja rauhalliseksi.

- Tykkään Kuninkaantammen alueesta, kun täällä on luonto niin lähellä. Tällaiselle pohjoisesta muuttaneelle on tärkeää, että luonto on lähellä, kertoo Birge Tamminen, jonka mies Viljo kuuluu asukastoimikuntaan.

- Minä haluan olla mukana kehittämässä naapuruston ympäristöä ja sitä, että tulee hyvät naapurivälit. Haluaisin, että kaikilla on täällä hyvä mieli. Tarviiko sitä sen parempaa perustelua toiminnalle, naurahtaa Viljo.

Myös Shudad Al-Dujairin mielestä asukastoimikunnassa toimiminen on mukavaa.

roskien kerääminen
Birge Tamminen pitää Kuninkaantammen rauhallisesta asuinalueesta. Vesa Järvisen mielestä siististä pyörävarastosta on mukavampi hakea pyöriä.

- Meillä on kivaa yhdessä ja talkoissa on hyvä, että voidaan auttaa toisiamme, perustelee Shudad.

Pirjo Hurskainen on ollut mukana aina asuinpaikkansa talkoissa, niin myös Maisemamaalauksenkadulla. Myös Pirjon perustelu mukanaololle on yksinkertainen: koska talkoissa on kivaa.

- Ja onhan se mukavampi tulla pyörä hakemaan varastosta, kun on puhtaat paikat, toteaa myös Vesa Järvinen pyörävaraston lattiaa siivotessaan.

Pyörävarasto ja kerhohuone
Pirjo Hurskainen käy aina talkoissa, koska talkoissa on kivaa. Maisemamaalauksenkadun kerhistä käytetään myös monenlaisiin asukkaiden tilaisuuksiin. Talkoopäivänä siellä hoidetaan talkootarjoilut.

Yhdessä tehden yhteishengen puolesta

Kahdeksanhenkisen asukastoimikunnan puheenjohtajana toimiva Salima Miraji pitää talkoiden järjestämistä tärkeänä myös uudessa talossa erityisesti yhteishengen kannalta. Uusien naapureiden on helppo tavata toisiaan talkoissa.

- Uudella talolla on aina omat haasteensa, kun on paljon uusia asukkaita ja elämää. Toivomme talkoiden omalta osaltaan tasaannuttavan asuinympäristöä. Meillä pidettiin viime vuonna myös naapuruussovittelu, kertoo Salima, joka uskoo asukkaiden voivan vaikuttaa asumiseensa asukastoimikunnan kautta.

- Olemme saaneet positiivista palautetta muun muassa kerhohuoneen laittamisesta yhdessä. Kaikenlaiset asukkaat käyttävät sitä monipuolisesti myös yksityisjuhliin. Ylioppilasjuhlatkin siellä järjestetään tänä vuonna.

Salima toivoisi myös A-Kruunun kannustavan asukkaita asukastoimintaan esimerkiksi erilaisten yhteistempauksien avulla.

- Voisi olla jokin konsepti, jota sitten voisi toteuttaa taloissa. Esimerkiksi talojen väliseen kilpailuun voisi olla kiva osallistua, esittää Salima.