Uutinen

A-Kruunu mukana kansainvälisessä asumisvideohankkeessa

A-Kruunu osallistuu kansainväliseen Building Communities -videosarjaan, jossa tutustutaan kohtuuhintaisen asumisen innovaatioihin, ratkaisuihin ja toteutuksiin eri puolilla Eurooppaa. 

Building Communities -sarja koostuu 24 eri tyylisestä, ajatuksia herättävästä muutaman minuutin pituisesta dokumenttityyppisestä elokuvasta. Yhteistä jokaiselle videolle on kohtuuhintainen asuminen, jossa on huomioitu kestävyys sosiaalisuuden, ympäristön ja talouden kannalta. 

Sarja on osa asumisjärjestö Housing Europen toimintaa ja se on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BBC StoryWorks Commercial Productionsin kanssa. Suomesta sarjaan osallistuu myös TVT Asunnot Oy.

A-Kruunu esittelee kehityshankettaan

A-Kruunun osuudessa vieraillaan helsinkiläisessä Mension lapsiperheessä, joka asuu Fregatti Dygdenin kujan kerrostalossa, jossa toteutettiin Urbaanit lapsiperheet -kehityshanke. Hankkeen tavoitteena oli luoda uusia suunnitteluratkaisuja kaupunkimaiseen lapsiperheasumiseen. 

Videolla haastatellaan myös hankkeen pääsuunnittelijaa, arkkitehti Vesa Humalistoa sekä ko. hanketta varten pienperheiden asumisen käytäntöjä, toiveita ja tarpeita tutkinutta Johanna Liliusta Aalto-yliopistosta. 

- Urbaanit lapsiperheet -kehityshankkeen myötä syntyneitä suunnitteluratkaisuja on käytetty hyödyksi muissakin kohteissamme. Hanke sopii mainiosti tällaiseen sarjaan, jossa tavoitteena on herättää ajatuksia niin talouden, ympäristön kuin myös sosiaalisen ulottuvuuden näkökulmasta. Asumisen innovaatioiden edistäminen on myös yksi A-Kruunun toiminnan peruslähtökohtia, toteaa A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunun video on katsottavissa A-Kruunun YouTube-kanavalla.

Sarja esitteillä pitkin syksyä

Building Communities -sarja tulee näkymään syksyn aikana kattavasti eri puolilla Eurooppaa muun muassa sarjaan osallistuvien tahojen, Housing Europe -järjestön sekä BBC Story Worksin verkkosivustoilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Housing Europe on eurooppalainen voittoa tavoittelematon asumisen järjestö, johon kuuluu asunnontarjoajia 25 maassa. Sarjan toteuttaa BBC Story Works, joka on BBC Global Newsin kaupallinen sisältöosasto.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924

 

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, tehokas ja vastuullinen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiön tavoitteena on rakennuttaa asukkaiden arvostamia asuntoja niin, että vuosittainen tuotanto nostetaan asteittain 800 asuntoon. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.