Uutinen

A-Kruunun Espoon Vermonniityn 120 asunnon hanke rakenteille

Vermonniityn uudelle asuinalueelle Leppävaaran tuntumaan, tulevan Raide-Jokerin varrelle nousee A-Kruunun tähän mennessä suurin uudiskohde. Urakkasopimus allekirjoitettiin tänään Peab Oy:n kanssa.

- Vermonniitty on merkittävä uusi alue pääkaupunkiseudulla. Alueella on erinomaiset julkiset liikenneyhteydet, palvelut lähellä ja naapurista löytyy merellinen miljöö. Asukkaat arvostavat juuri tämänkaltaisia asuinalueita, joissa yhdistyy kaupunkimainen asuminen luonnon läheisyyteen, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Alueen kaavoituksessa on ollut tavoitteena ekologinen asuinalue,  jossa korostuu kevyt liikenne. Pysäköinti  toteutetaan pysäköintitaloihin, joiden katoilla asukkailla on mahdollisuus kaupunkiviljelyyn. Pysäköintitaloissa on myös muun muassa polkupyörien huoltotiloja.

Reilut yhteistilat ylimmässä kerroksessa

Kaarlo Sarkiankatu 6:een rakennettava A-Kruunun kohde on 7-8 –kerroksinen, neliportainen betonielementtitalo, jonka asuntojen keskipinta-ala on 53,5 neliötä. Asunnoista suuri osa on yhden tai kahden hengen kotitalouksille suunnattuja huoneistoja. Taloon  ei ole suunniteltu huoneistokohtaisia saunoja, mikä soveltuu paremmin nykyaikaiseen elämäntapaan ja luo mahdollisuuden tehokkaampaan sekä ekologisempaan tilankäyttöön asunnoissa.

- Kohteeseen on tulossa iso kerhotila ja kattoterassi  kahdeksanteen kerrokseen kahden talosaunan  yhteyteen. Kooltaan suuressa, taloudellisesti suunnitellussa hankkeessa voidaan toteuttaa tämäntyyppisiä laadukkaita ratkaisuja kaikkien asukkaiden käyttöön vuokratason pysyessä kohtuullisena, korostaa Mäkimattila.

Uniikkia suomalaista suunnittelua

A-Kruunun hankkeen on suunnitellut  arvostettu Playa Arkkitehdit. Talon julkisivu on toteutettu osittain reliefipinteisena, mikä tekee seinästä elävän. Ratkaisu on uniikki suomalaisessa suunnittelussa.

- Arkkitehtonisesti laadukkaat ratkaisut nostavat sekä asuintalon että koko ympäristön viihtyisyyttä ja arvoa. Koemme, että erityisesti ARA-tuotannossa tulee nostaa esiin suomalaista suunnitteluosaamista. Oivaltava suunnittelu ei useinkaan ole kiinni hinnasta, toteaa Mäkimattila.

Uuden korkotukilainsäädännön alaista tuotantoa

Kohde rahoitetaan pitkällä korkotukilainoituksella. Se on yhtiön ensimmäinen uuden korkotukilain mukaan toteutettava kohde.

- Asumisen hinta tulee olemaan kohtuullista ARA-vuokratasoa, vaikka lainanlyhennyksiä tulee olemaan alusta lähtien enemmän kuin aiemmin oli mahdollista. Lainan lyhennysaikataulu on silti yhä takapainotteinen, mikä rasittaa tulevaisuudessa muun muassa kohteen korjausrakentamisen rahoitusta. Lakimuutos oli kuitenkin askel oikeaan suuntaan, toteaa Mäkimattila.

Kaarlo Sarkiankatu 6 valmistuu elokuussa 2020 ja asunnot ovat haettavissa kolme kuukautta ennen valmistumista .

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 7553 924