Uutinen

Vantaan Tikkurilan keskustaan 129 A-Kruunun vuokra-asuntoa

Lummetielle, Kirjastopuiston viereen rakenteille lähtevä ARA-vuokratalohanke on osa Vantaan kaupungin kunnianhimoista suunnitelmaa uudistaa ja tiivistää Tikkurilan keskustaa. Hankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu Peab Oy:n kanssa.

A-Kruunun kohde on osa korttelikokonaisuutta, joka koostuu asunnoista sekä liike- ja palvelutiloista. Senaatti-kiinteistöt järjesti kohteesta suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun yhteistyössä Vantaan kaupungin ja A-Kruunun kanssa. Kilpailu ratkaistiin keväällä 2018, ja sen voitti Peab Oy suunnittelijanaan arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Matti Mastosalo. Korttelin asemakaava laadittiin voittaneen suunnitelman pohjalta.

- On hienoa päästä toteuttamaan Lummetien hanketta, jossa olemme olleet mukana jo kaavan kehittämisvaiheessa. Arkkitehtonisesti laadukas kohteemme tuo merkittävän lisän kohtuuhintaisia asuntoja pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueelle. Juuri tällaisia hankkeita haluamme olla toteuttamassa, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunun kohde koostuu kolmesta 4–9-kerroksisesta rakennuksesta. Osa maantasokerroksen asunnoista ja yhteistiloista on tavanomasta korkeampia, parvellisia tiloja. Julkisivujen rakenteet sekä toteutus ovat korkeatasoisia, päämateriaalina ovat eri sävyiset tiilet ja tiililaatat.  Pysäköinti toteutetaan kannen alaisena ratkaisuna. Rakennussuunnitteluvaiheessa arkkitehtisuunnittelusta on vastannut ArkOpen Oy.

Asuntojakauma on monipuolinen yksiöistä perheasuntoihin, ja vuokrataso määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi. Hanke rahoitetaan ARAn hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla.

- Kohteemme sijainti on kehittyvän Tikkurilan parhaita, se muun muassa on tulevan Vantaan ratikan reitin varrella. Uskomme, että asuntomme tulevat olemaan hyvin kysyttyjä, toteaa Mäkimattila.

Kohde valmistuu marraskuussa 2022 ja asunnot tulevat haettavaksi kolme kuukautta ennen valmistumista.

(valmistumisaika päivitetty 1/2022)