Uutinen

Vantaan Kaskelantielle valmistui A-Kruunun laadukas vuokratalo

Suomalaisten asuntosuunnittelijoiden parhaimmistoon kuuluvan Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy:n suunnittelema korkotukivuokratalo on valmistunut. ARA-hintaan pystytään toteuttamaan laadukasta arkkitehtuuria.

 

Kaikessa asuntosuunnittelussa on aina haasteena saada aikaan korkeatasoista arkkitehtuuria ja kaupunkiympäristöä sekä toimivia ja viihtyisiä asuntoja kustannustehokkaasti. Sama pätee myös ARA-asuntoihin.

- Kaskelantien kapearunkoinen sivukäytävätalo antoi kuitenkin hyvät mahdollisuudet toimivien pienasuntojen suunnittelulle. Suuremmat asunnot on sijoitettu päihin, jolloin näkymiä saadaan useampaan suuntaan. Keittiöiden sijoittuminen olohuonetilaan antaa avaruutta valoisiin huoneisiin, toteaa arkkitehti Ulpu Tiuri.
 

A-Kruunulle valmistui laadukas vuokratalo Vantaan Kaskelantielle.


Asuntojen materiaalivalinnoissa Tiuri piti tavoitteena ajattomuutta, mikä ylläpitää vuokra-asunnon kilpailukykyä ja on myös ympäristöystävällinen sisustusratkaisu.

- Rakennuksen sijainti muodostaa lähtökohdan rakennustyypille, jossa parvekkeet on sijoitettu avautuvaksi pihalle suojaan Kyytitien melulta. Kyytitielle päin julkisivu näyttäytyy erilaisten vihreiden sävyjen väripalettina. Pihan puolella parvekkeiden lasit ja vaihteleva valkoinen alumiinikehikko luovat harsomaisen vaikutelman. Porrashuoneiden käytäviä puolestaan rytmittävät ikkunat ja värit matkalla ulkoa  asuntoon, kuvailee Tiuri.

Valtio-omisteinen A-Kruunu satsaa asuntotuotannossaan laadukkaaseen suunnitteluun.

- Tehtävänämme on edistää asumisen innovaatioita. Laadukas suunnittelu voi parhaimmillaan kehittää asuntojen toiminnallisuutta, lisätä viihtyisyyttä ja myös luoda rakennukselle ajatonta  ilmettä. Haluamme, että A-Kruunun tuotanto kestää aikaa ja tuo asukkaille hyvän asumiskokemuksen, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Hän kehuu vastavalmistuneen talon suunnittelua onnistuneeksi sekä arkkitehtisuunnittelun että muiden suunnittelualojen osalta, mikä vaikutti myös rakentamisprosessiin positiivisesti.  

Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy on vastannut arkkitehti- ja pääsuunnittelusta, Insinööritoimisto Kai Kakko Oy rakennesuunnittelusta, Hepacon Oy LVIA-suunnittelusta ja Sähkösuunnittelu Elbox Oy sähkösuunnittelusta. Pääurakoitsijana toimi Lujatalo Oy.
 

A-Kruunulle valmistui laadukas vuokratalo Vantaan Kaskelantielle.


Kaskelantien 6-kerroksiseen taloon valmistui 41 asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Asuntojen keskivuokra on 12,99€/m2. Vuokrat määräytyivät omakustannusperiaatteen mukaisesti. Hakemuksia kohtuuhintaisiin asuntoihin oli noin 1 000. Tontti oli  alun perin Senaatti-kiinteistöjen  maa-aluetta, ja se kohdennettiin MAL-sopimuksen perusteella  korkotukituotantoon .

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 755 3924