Uutinen

Väärävarressa lapset oppivat lajittelemaan

Väärävarsi 1:ssä Järvenpään Ainolassa vietettiin toukokuussa päivä kierrätyksen ja rennon ajanvieton parissa. Talon kerhohuoneella tarjoiltiin kahvia ja grillattiin makkaraa, ja lapset saivat pelata kierrätyspeliä. Vaikka talo on uusi, tekevät asukkaat silti jo paljon yhdessä.
 

Mira Haug järjesti yhdessä asukastoimikunnan kanssa Väärävarren asukkaille kierrätyspäivän; kirpputorin ja lapsille toteutetun mahdollisuuden pelata kierrätyspeliä. Tärkeää oli myös grillailla yhdessä tutustuen naapureihin.

- Lapset saivat minun ja mieheni ideoimassa pelissä laittaa roskat oikean säiliöön, ja kun kaikki oli oikein, he saivat kierrätysdiplomin. Lapset oppivat lajittelemaan jo hyvin nuoresta, ja sitä on hauska seurata. Lajittelu koskee kuitenkin kaikkia, mutta lapsista on hyvä aloittaa sen opettaminen, kertoo Mira.

Mira laittoi talon omaan Facebook-ryhmään kyselyn, olisivatko naapurit kiinnostuneita lajittelupäivästä, ja monet olivatkin innostuneita. Tapahtumassa oli paljon kävijöitä, ja lapset erityisesti kävivät pelaamassa ja nauttivat myös tarjoiluista. 

Nuori talo mutta aktiivinen toimikunta

Asukastoiminta on lähtenyt Vääränvarren aktiivisesti käyntiin, vaikka talo täyttää kesällä vasta kaksi vuotta. Toimikunta on ollut alusta lähtien aktiivinen keksimään tekemisiä asukkaille. Talvella he pitivät lapsille pikkujoulut, joihin osallistui paljon väkeä. Naapurustosta löytyi juhliin omasta takaa myös muusikoita, jotka esittivät joululauluja viululla tai pianolla. Toimikunta pitää hyvin yhtä, vaikka kaikki eivät olekaan niin sanotusti virallisesti mukana. 

- Meillä on aina uusien juhlien suunnittelu käynnissä tai mietimme, mitä muuta voisi järjestää. Kerhohuone on esimerkiksi ollut aika vähäisessä käytössä ja olemme miettineet sen mainostamista, jotta asukkaat tulisivat siitä tietoisiksi. Kerhohuone on kuitenkin meillä kivalla paikalla ja siihen kuuluu oma terassikin, kertoo Mira.

Mukaan voi tulla vain tutustumaan naapureihin

Vaikka Väärävarressa on jo aktiivista toimintaa, asukastoimikunta toivoo, että asukkaat osallistuisivat entistä enemmän järjestettyihin tilaisuuksiin.

- Moni ehkä pelkää, että joutuu olemaan enemmänkin aktiivinen, kun tulee paikalle, mutta näin ei ole. Jokainen voi vain tulla paikalle tutustumaan muihin asukkaisiin. Meidän täytyy ehkä muuttaa myös tiedottamistapaamme, sillä kaikki eivät ole Facebookissa tai lue ilmoitustaulun lappuja, vaikka näiden kautta kuitenkin tavoitamme jo suurimman osan asukkaista. Vähitellen opimme varmasti sen, mikä toimii omassa talossa parhaiten, toteaa Mira ja kiittelee vielä asuinpaikkansa rauhallisuutta.

- Meillä on hyvin rauhallinen talo ja alue, eikä täällä ole ollut mitään sen kummempaa ongelmaa asukkaiden kesken, toteaa Mira. 

Väärävarren kierrätystapahtuma
Mira oikealla istumassa sohvalla, hänen vieressään Eija, ja takana Emilia, jotka ovat myös aktiivisesti toimikunnassa mukana.

 

Teksti ja kuvat: Ida Oljemark

Yläkuva: Lasten lajittelupeli, jossa roskat laitetaan oikean säiliön lapulle. Pelin läpäistyään lapsi sai Väärävarsi 1:den kierrätysdiplomin.