Uutinen

Tampereen Raholanharjulle 34 uutta ARA-vuokra-asuntoa

A-Kruunu rakennuttaa uusia korkotukivuokra-asuntoja Raholanharjulle Tesoman palveluiden ja junaseisakkeen läheisyyteen. Asuntojakaumaltaan monipuolinen kohde valmistuu ensi vuoden kesällä. Kohde sai rakennusluvan ja Arkta Rakennus Oy käynnistää rakentamisen kesäkuussa.

Tampereen kaupunki on lähiöohjelmassaan panostanut vahvasti Tesoman kehittämiseen viime vuosina. Alueelle on rakennettu muun muassa uusi Tesoman liikekeskus ja 1. - 9. vuosiluokkien koulu sekä palloiluhalli, ja myös Lidl-myymälä on rakenteilla Raholanharjun uusien kerrostalojen viereen. Tesomasta löytyvät entuudestaan jo muun muassa uimahalli ja jäähalli. Sijainniltaan alue on erinomaisten liikenneyhteyksien lisäksi hyvien ulkoilureittien äärellä.

Asuntoja A-Kruunun taloon tulee 34, yksiöistä perheasuntoihin. Asuntojen keskipinta-ala on 54 m2. Talon ullakkokerrokseen rakennetaan yhteistiloina talosaunaosasto, talopesula ja kerhotila. Pysäköinti toteutetaan maantasopysäköintinä. Korttelin taloilla tulee olemaan yhteinen sisäpiha leikkialueineen ja piharakennuksessa pyörävarastot sekä polkupyörien huoltotila. 

- Pesukadun hanketta voi luonnehtia perushankkeeksi, jollaiset ovat erinomaisia sekä rakentamisen jouhevuuden että kustannusten osalta, toteaa A-Kruunun projektipäällikkö Leena Aho-Manninen.

Talo on A-energialuokkaa ja sen toteuttaa Arkta Rakennus Oy neuvottelu-urakkana.

- Käynnistimme alueen kehittämisen A-Kruunun hankkeella. Alue on kattavien palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien kuten lähijunaseisakkeen varrella, jotka tekevät alueesta todella kiinnostavan tilaajalle. Uskomme alueen kiinnostuksen vain kasvavan rakentamisen käynnistyttyä, summaa Arkta Rakennuksen projektipäällikkö Markus Karhu.

Pesukatu 24 valmistuu vuoden 2025 kesällä. Asunnot tulevat haettaviksi kolme kuukautta ennen valmistumista ja asukkaat valitaan Aran ohjeistuksen mukaan. Asuntojen vuokra määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi.

Pesukatu_aluehavainnekuva
Asemakaava