Uutinen

Suositulle Helsingin Kuninkaantammen alueelle valmistui A-Kruunun vuokratalo

A-Kruunulle valmistui lokakuun lopussa Helsingin Kuninkaantammeen 120 asunnon vuokratalo, jonka loistava sijainti innosti hakijoita. Talon pihalla on mahdollisuus myös kaupunkiviljelyyn. Talossa on myös liiketilaa, johon avataan lähiravintola.

Maisemamaalauksenkatu 1:een tuli lähes 1500 hakemusta. Asuntoja talossa on yksiöistä isoihin perheasuntoihin. Asuntojen keskivuokra on 13,44 euroa neliöltä kuukaudessa.

- Kuninkaantammen vuokratalomme on ollut erittäin kysytty kohde. Moni hakija painotti alueen harrastusmahdollisuuksia, luonnon läheisyyttä ja hyviä kulkuyhteyksiä sekä omakustannusperiaatteeseen pohjautuvaa kohtuullista ARA-vuokraa. Meillä on omistuksessamme Kuninkaantammessa myös kaksi puukerrostaloa, joissa on käynnistynyt vilkas yhteisöllinen toiminta, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Sisäkuva Maisemamaalauksenkadun kohteesta

Nyt valmistuneessa talossa on asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettu kerhotila, jonka asukkaat voivat sisustaa haluamallaan tavalla. Yläsisäpihalla on myös 12 viljelylaatikkoa asukkaiden käyttöön. Niiden käyttö tullaan organisoimaan asukastoiminnan kautta. Asukashallinnon avulla A-Kruunussa pyritään edistämään asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia omaan asumiseensa ja kehittää yhteisöllisyyttä.

- Haluamme kannustaa asukkaita yhteistoimintaan myös tilojen osalta. Monissa taloissamme kerhohuone toimii myös asukkaiden yksityisten juhlien tilana. Siten yhteistilat edistävät erinomaisesti myös jakamistalouden ideaa. Kaupunkiviljely puolestaan antaa asukkaille mahdollisuuden yhdistää kerrostaloasumiseen omakotitaloon liitettyjä asumisen elementtejä, toteaa Mäkimattila.

Kohteen on rakentanut Jatke Uusimaa Oy ja suunnitellut Arkkitehtitoimisto HMV Oy.

Kuninkaantammen uudella asuinalueella on virinnyt myös koko alueen yhteistä asukastoimintaa, jonka tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen kyläjuhlien, kirpputorien yms. tapahtuman kautta.

Ilmeeltään omaleimainen ja värikäs alue rajautuu Vantaanjokeen, Keskuspuistoon ja Hakuninmaan pientaloalueeseen. Vieressä kulkevalta Hämeenlinnanväylältä on erinomaiset kulkuyhteydet sekä Helsingin keskustaan että pohjoisen suunnan aluekeskuksiin.