Uutinen

A-Kruunun puukerrostalotuotanto käynnistyy tutkimushankkeella

A-Kruunu Oy ja Rakennusliike Reponen Oy solmivat tänään urakkasopimukset kahdesta Helsingin Kuninkaantammeen toteutettavasta puukerrostalosta. Kohde käynnistää A-Kruunun puukerrostalotuotannon ja on osa VTT:n toteuttamaa tutkimushanketta.

Helsinkiin Taidemaalarinkadulle rakennettavat, yhteensä 58 asunnon nelikerroksiset puukerrosvuokratalot kuuluvat VTT:n tutkimushankkeeseen, jossa vertaillaan puu- ja betonirakentamisen ominaisuuksia muilta rakenneratkaisuiltaan täsmälleen samanlaisissa taloissa. Tutkimushanke on kaksivuotinen ja sisältää myös asiakastyytyväisyystutkimuksen.

- A-Kruunulle on asetettu tavoitteeksi kehittää suomalaista puurakentamista, mutta käytämme tuotannossamme yhtälailla myös betonirakentamista. Molempia tarvitaan ja uskomme, että tämän tutkimushankkeen kautta pystytään kehittämään kumpaakin rakennustapaa kustannustehokkaampaan ja laadukkaampaan suuntaan, toteaa A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunun tavoitteena on toteuttaa lähivuosina merkittävä määrä kohtuuhintaisia asuntoja Helsingin seudulle. Kuninkaantammen kohde on rahoitettu valtion korkotukilainoituksella.
Reposen toiveena on, että tutkimushanke lopettaisi pitkään jatkuneen väittelyn eri rakennustapojen vääränlaisesta vertailusta. Idea tutkimukseen lähti Reposelta, mutta A-Kruunu on ollut aktiivinen hankkeen kehittäjä.

- Toivomme saavamme tutkimuksella puolueetonta vahvistusta tiedolle mitä meillä itsellämme jo on kummastakin rakennustavasta. Erityisen mielenkiintoista on saada tietoa asukastyytyväisyystutkimuksesta rakennusten valmistuttua, toteaa Rakennusliike Reponen Oy:n toimitusjohtaja Mika Airaksela.

Rakennusliike Reponen on rakentanut jo 350 puukerrostaloasuntoa.  

Puukerrostalon valmistelutyöt alkavat kesä-heinäkuun vaihteessa tontin louhintatöillä, jotka kestävät kolme kuukautta. Betonitalon rakentaminen ehditään aloittaa ensin, mutta puurakentamisen nopeamman runkovaiheen toteutuksen ansiosta molemmat talot valmistuvat kesällä 2017.

A-Kruunun omistukseen valmistuvat vuokrakerrostalot rakennetaan suurelementeistä, jotka valmistetaan kuivissa tehdasolosuhteissa. Kosteushallintaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924
Toimitusjohtaja Mika Airaksela, Rakennusliike Reponen Oy, puh. 0500 703 113

A-Kruunu Oy on yleishyödyllinen valtion erityistehtäväyhtiö, joka rakennuttaa omaan omistukseen kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Helsingin seudulle.

Rakennusliike Reponen Oy on Suomen suurimpia asuntorakentajia, jonka asiakkaina ovat maan suurimmat rakennuttajat. Toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle