Uutinen

Myös ilman mökkiä voi juhlia Juhannusta

Eri vuodenaikoina juhlapyhät vievät asukkaita mökille tai muualle juhlimaan. Juhannusta voi kuitenkin viettää myös yhdessä naapureiden kanssa omalla pihalla kuten Svantsröminkujalla tehtiin. Juhannusetkot ovat mukava tapa viettää aikaa asukkaiden kesken ja saada pientä etumatkaa juhlintaan varsinkin niille, joilla ei ole paikkaa, johon mennä pyhinä.

Svanströminkuja 7:ssä Helsingissä päätettiin grillata asukkaiden kesken keskiviikkoiltana rennoissa tunnelmissa. Grilli laitettiin kuumaksi ja asukkaat saivat tuoda omia eväitään grillattavaksi samalla kun juttu luisti naapureiden kanssa. Etkot järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa talossa.

- Ajateltiin että juhlimme juhannusta yhdessä ennen kuin kaikki karkaavat mökeille. Jos jollain ei ole mitään tekemistä juhannuksena voi tällä tapaa saada vähän juhlatunnelmaa, kertoo Annukka Berg, asukastoimikunnan puheenjohtaja.
 
Grilli kuumana kerran kuussa

Toimikunta on suunnitellut pitävänsä grillin kuumana koko kesän vaikka kerran kuukaudessa. Kaikki saisivat tuoda mitä itse haluavat syödä, ja samalla viettää aikaa yhdessä. 

- Joskus ihmiset grillaavat täällä omissa oloissaan, mutta tällä tavoin ihmiset saataisiin yhdessä koolle. On mukavampaa tehdä yhdessä ja viettää aikaa, kertoo Annukka.

Erityisesti lapsille paljon kesätekemistä

Asukastoimikunta on suunnitellut myös muuta tekemistä kesälle. Etkoille ostettiin erilaisia pihapelejä, kuten petankki, mölkky, kroketti ja katuliituja lapsille. Pelejä säilytetään varastossa ja niitä voi käydä lainaamassa milloin haluaa pelata. Lapsia ohjeistetaan liitujen käytöstä, jotta niillä ei piirrellä esimerkiksi seiniin. 

- Pitää vain erikseen aina sanoa, että ainoastaan maahan saa piirtää. Lapset ovat olleet muutenkin aktiivisesti pihalla, kun hankimme uudet jalkapallomaalit ja sukan koripallotelineeseen. Ne ovat olleet todella suosittuja. On mukava, kun lapset tykkäävät viettää aikaa sisäpihalla, toteaa Annukka. 

Kesäkauden päätösjuhla suunnitteilla

Toimikunta on myös miettinyt kesän lopulle jonkinlaista päätösjuhlaa, ennen kuin koulut taas alkavat. Kesäkauden päätösjuhla voisi olla jokin isompi kuin pitkin kesää pidetyt grilli-illat. Esimerkiksi lapsille voisi hankkia pomppulinnan tai jonkun muun erikoisemman ohjelmanumeron. Juhla vaatii vielä vähän suunnittelua ja kunnon tiedotusta, mutta yleinen ajatus on päättää kesäkausi yhdessä.

- Olisi kiva pitää joku vähän spesiaalimpi juhla. Pitää vain varata joku viikonloppu, kun on hyvä sää, niin saadaan mahdollisimman hyvin porukkaa paikalle, toteaa Annukka. 
 

Kuvassa Annukka
Annukka Berg, asukastoimikunnan puheenjohtaja seisoo juuri istutettujen kukkien edessä talon pihalla ja toivottaa kaikille A-Kruunun asukkaille hyvää juhannusta ja kesän jatkoa!

Teksti ja kuvat: Ida Oljemark