Uutinen

Mira tuo asukkaan näkökulmaa hallitukselle

Mira Haug on aktiivinen toimija asukastoiminnassa ja on aina ollut kiinnostunut yhteisöllisyydestä. Hänestä A-Kruunun aito kiinnostus asukkaita kohtaan on hienoa, ja hän on erittäin tyytyväinen tullessaan valituksi mukaan yhtiön hallitukseen asukasedustajaksi.

Mira on melkein koko elämänsä asunut vuokralla, ja asukastoiminnassa mukana toimiminen on ollut hänelle aina tärkeä asia. Hän on myös työnsä puolesta paljon tekemisissä yhteisöllisen asumisen kanssa. 

- Teen erityisryhmien kanssa töitä ja ohjaan eri tavoin erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä asumisessa, sekä yhteisöllisessä asumisessa että ryhmäkodeissa. Minulla on siis osaamista myös monimuotoisesta asumisesta, ja voisin tuoda niitä näkökulmia A-Kruunuun, kertoo Mira.

Jo lapsesta saakka toiminnassa mukana

Mira ei ole virallisesti mukana talonsa asukastoimikunnassa, mutta hän on kuitenkin mielellään mukana järjestämässä tapahtumia.

- Ehdotin meidän talon WhatsApp-ryhmässä kierrätystapahtumaa ja yhdessä asukkaiden ja asukastoimikunnan kanssa järjestimme sellaisen helatorstaina. Olen ihan lapsesta saakka ollut asukastoiminnassa mukana, ja jo pienenä järjestimme yhdessä siskoni kanssa lapsille tekemistä. Tämä on siis minulle ihan luonnollinen tapa toimia, kun asutaan samassa talossa muiden kanssa. Mielestäni on mukava, kun tuntee omia naapureitaan, kertoo Mira.

Eri perspektiivejä hallitukseen

Mira on aiemmin asunut Norjassa ja lukenut siellä kaksi ja puoli vuotta lakia, sekä opiskellut Suomessa kasvatustieteitä. Mira on myös koulunkäynninohjaaja ja lähihoitaja. Hän toivoo voivansa tuoda uutta näkökulmaa hallituksen asioihin kokemuksensa kautta, mutta haluaa myös oppia hallitustyöskentelyn kautta uusia asioita. 

- Koen että voisin sekä työni puolesta tuoda näkökulmaa asumiseen että muista maista esimerkkejä siitä, miten asioita voisi tehdä. Lähtökohtaisesti kuitenkin lähden mukaan oppiakseni uutta ja tuodakseni kaikkien A-kruunun asukkaiden näkökulmaa asioihin. Pidän siitä, että asukkaat pääsevät aidosti vaikuttamaan yhtiön asioihin. Kestävä kehitys on minulle myös tärkeää, ja haluan nähdä, miten sitä toteutetaan A-Kruunussa, toteaa Mira.

Miran mielestä on mahtavaa, että A-Kruunu on aidosti kiinnostunut takaamaan asukkaille hyvää ja turvallista asumista edullisempaan hintaan. Hän arvostaa, että vuokranantaja on kiinnostunut asukkaiden mielipiteestä ja viihtyvyydestä.

- En aiemmin tiennyt A-Kruunusta mitään ennen kuin kaksi vuotta sitten asuntoa etsiessään löysin nykyisen asuntoni kotikunnastani Järvenpäästä. Toimintaan tutustuttuani tulin siihen tulokseen, että yhtiö on aidosti välittävä ja vastuullinen vuokranantaja, ja olen ollut erittäin tyytyväinen tähän asti, kertoo Mira.

Teksti ja kuva: Ida Oljemark

A-Kruunun hallituksen toisena asukasedustajana jatkaa Kalervo Mannermaa (ent. Janne Hukkavaara), jonka ajatuksia hallitustyöskentelystä voit lukea viime kesänä julkaistusta blogista