Uutinen

LYLY ja Kylä palkittiin Puu-Kivistön kilpailussa

A-Kruunu osallistui Vantaan Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun kahdella ehdotuksella. LYLY ja Kylä palkittiin kakkos- ja kolmosijoilla.

Puu-Kivistö

- Kilpailuun osallistuminen oli ehdottomasti kannattavaa huolimatta siitä, että emme tulleet valituiksi ko. korttelin puukerrostalon toteuttajaksi. Kilpailuehdotusten tekemisen myötä opimme lisää puurakentamisen erityispiirteistä  ja kustannustekijöistä ja kasvatimme puurakentamisen yhteistyöverkostoja, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Puurakentamisen edistäminen on yksi A-Kruunun keskeisistä tavoitteista ja yhtiö etsii jatkuvasti sopivia puurakentamishankkeita. Puu-Kivistön ensimmäistä korttelia koskeneeseen kilpailuun  A-Kruunu osallistui kahdella ehdotuksella yhteistyössä Rakennusliike Reposen kanssa.

Kilpailuehdotusten arvioinnin suoritti arviointiryhmä ja työryhmä, johon kuului Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan edustajia.

- Kaikkia ehdotukset olivat todella korkeatasoisia ja mahdollistavat Puu-Kivistön rakentumisen kiinnostavaksi puurakentamisen referenssikohteeksi, toteaa Kivistön aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala.

LYLY on modernia puurakentamista

A-Kruunun ehdotus ”LYLY” sai kilpailussa 2. sijan ja on arviointiraadin mukaan arkkitehtuuriltaan tunnistettavaa ja ainutlaatuista. Ehdotus ilmentää modernia tulkintaa puurakentamisesta.

- Veistoksellinen kortteli on itsessään taideteos, joka luo värikästä ja leikkisää kaupunkikuvaa. Ehdotuksen asuntojakauma on monipuolinen ja korttelipiha edistää yhteisöllisyyttä ja vehreyttä, joskin kooltaan on varsin pieni, totesi arviointiryhmä lausunnossaan.

LYLYn suunnittelusta vastasi Arkworks Arkkitehdit Oy ja OOPEAA Office for peripheral architecture.

Kylässä puuta käytetty monipuolisesti

A-Kruunun toinen ehdotus ”Kylä” sai kilpailussa 3. sijan ja on arviointiryhmän luonnehdinnan mukaan modernisoitu versio perinteisestä puurakentamisesta.

- Ehdotuksessa on käytetty puuta monipuolisesti eri korttelin osissa ja puu on keskeisessä roolissa. Umpikortteliratkaisu koostuu erilaisista rakennuksista, jotka muodostavat suojaisan ja läpikuljettavan sisäpihan. Kortteliratkaisu on aavistuksen raskaan oloinen. Rakennukset on jaettu vaakatasossa erilaisiin vyöhykkeisiin, jonka vuoksi kortteliin muodostuu useita erilaisia ja mielenkiintoisia asumisratkaisuja, arvioi työryhmä ehdotusta.

Kylän suunnittelusta vastasi OOPEAA Office for peripheral architecture ja Arkworks Arkkitehdit Oy.

Vantaa uskoo puurakentamiseen

Kivistön keskustaan rakennetaan tulevien vuosien aikana puurakentamiseen perustuva naapurusto, Puu-Kivistö. Puu-Kivistö on valittu Vantaalla puurakentamisen erityiskohteeksi, jossa erityisenä tavoitteena on puurakentamisen määrällinen lisääminen ja laadullinen kehittäminen yhteistyössä puualan toimijoiden kesken.

Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun tulokset julkistettiin 4.9.2018. Kilpailun tulokset ovat käsiteltävänä Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnassa 10.9.2018 ja kaupunginhallituksessa 17.9.2018.