Uutinen

Lapsissa on iso voima asukastoiminnassa

Asukastoiminnassa lapsiperheet voivat olla iso tekijä, kun halutaan asukkaita mukaan toimintaan. Lapsille suunnattu tekeminen on usein suosittua, ja siihen panostaminen on kannattavaa. Kuusikontiellä Hyvinkäällä lasten toimintaan on satsattu paljon.

 

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Marjo Kantomaa kuvailee lasten voimaa asukastoiminnassa suureksi. Kuusikontiellä asuu eniten alakouluikäisiä lapsia, ja heidän viihtyvyyteensä on haluttu panostaa yhtä lailla kuin muidenkin asukkaiden hyvään asumiseen.

- Viime joulun vietetyt pikkujoulut olivat suuri menestys, ja lapset tykkäsivät niistä kovasti. Lapsille on myös hankittu yllätyksenä uusia leluja hiekkalaatikkoon sekä jalkapallomaali, jotta pihalla olisi enemmän tekemistä. Talossa on lapsiperheitä, joten haluamme panostaa myös lasten viihtyvyyteen. Kun teemme hankintoja, haluamme aina satsata kestävyyteen, jotta hankinnat säilyisivät pidempään, kertoo Marjo. 

Talossa asuu mainosalalla työskentelevä asukas, joka tekee kaikista tapahtumista toimikunnalle lappuja, joilla asukastoimikunta voi mainostaa tilaisuuksia.

- Mainokset ovat jo itsessään näyttäviä. Viimeisimpänä tapahtumana talossamme vietetään tulevia kevättalkoita, jossa myös grillataan lopuksi, kertoo Marjo.

Kuusikontiellä myös lajitellaan esimerkillisesti

Kuusikontie kuuluu A-Kruunun TOP 10 -listalle jätekulujen pienuudessa. Marjo toteaa, ettei asukkaita ole tarvinnut sen kummemmin ohjeistaa tai opastaa lajitteluun, asukkaat mitä ilmeisemmin tekevät sitä luonnostaan. Talossa toimitaan muutenkin kestävän kehityksen mukaisesti.

- Onhan se myös yhtiölle parempi, jos vaikka kukkalaatikot kestävät monta vuotta, mieluummin kuin että ostaisi halvalla vuoden välien uusia. Sen lisäksi olemme yhteydessä palvelupäällikköön, jos vaikka saunat ovat turhaan päällä tai muuta energiaa kuluu liikaa. Näkyyhän se meidänkin vuokrassa, jos voimme pienentää energiankulutusta enemmän, toteaa Marjo. 

Kirpputoritoimintaa häkkivarastoon

Toimikunta on suunnitellut kirpputoria taloon. Kellarista löytyy yksi tyhjä häkkivarasto, jonka voisi käyttää hyödyksi kaikkien asukkaiden kesken. Tavaraa voisi viedä sinne ja hakea pois, jos sieltä löytyy jotain omaan käyttöön. Talossa ei ole kerhohuonetta, joten varasto on ainut tila sitä varten, ja sen lisäksi se ei olisi tiellä. 

- Vähän sitä pitää vielä suunnitella, mutta se olisi kiva yhteinen juttu kaikille. Pääsisi eroon omasta tavarasta helposti ja voisi samalla saada itselleen jotain uusiokäyttöön, kertoo Marjo. 

Pienet kehut vievät pitkälle 

Marjon mielestä asukastoiminta on mukavaa puuhaa, ja A-Kruunulla se on helppoa. Viime pikkujoulut menivät todella hyvin, ja he saavat uusia asukkaita mukaan toimintaan. Yhtiöltä Marjo kaipaa jatkossakin esimerkiksi tämän artikkelin kaltaisia pieniä tunnustuksia hyvin hoidetusta toiminnasta.

- Tiedän itse mediassa työskentelevänä, että pienet kehut voivat viedä hyvinkin pitkälle. Esimerkiksi tämä jätehuoltoasia ei ollut aiemmin meidän tiedossamme. Nyt on kiva vaikka talkoissa kertoa että meidän talossa jokin on mennyt näkyvästi hyvin. Eihän toimintaa tehdä, jotta saisi kehuja, mutta onhan se mukavaa, kun saa vähän tunnustusta töistään, pohtii Marjo. 

Muillekin TOP 10 -taloille on lähetetty haastattelupyyntö ja juttuja tullaan julkaisemaan asukassivuilla kesän aikana.
 

Piha-alue
Kuusikontien talot Hyvinkäällä sijaitsevat rauhallisella alueella, jonka takia lapsiperheet suosivat sitä. Asukastoiminkunta on hankkinut pihaan lapsille yhteisiä leluja hiekkalaatikkoon ja jalkapallomaalin, jotta pihalla olisi enemmän tekemistä.

Teksti ja kuvat: Ida Oljemark