Uutinen

A-Kruunun ensimmäinen vuokratalo Tampereelle valmistui

Niemenrantaan Raamikadulle valmistunut 24 ARA-vuokra-asunnon kerrostalo sijaitsee uudella kasvavalla asuinalueella, jossa palvelut ovat lähellä ja kauniit ulkoilureitit järvenrantamaisemissa. Järkevää energiankäyttöä on edistetty asuntoihin asennetuilla digitaalisilla vedenkulutusnäytöillä. Taloon muuttava Artturi Stolt kehuu uutta aluetta palveluineen hyväksi paikaksi asua.

A-Kruunulle annettiin vuoden 2018 alussa tehtäväksi tuottaa asuntoja Helsingin seudun lisäksi suurille kaupunkiseuduille, joilla on kova kysyntä kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista. A-Kruunulle on sen jälkeen käynnistynyt tuotantoa Tampereen lisäksi Jyväskylään ja Kuopioon.

- Tampereen avauskohteemme on hyvä esimerkki asuntotuotannostamme eli hyvällä paikalla sijaitseva laadukas talo, jossa on monipuolinen asuntokanta. Olemme käynnistäneet jo toisenkin hankkeen Tampereelle, puukerrostalokohteen Vuorekseen. Kolmaskin hanke Santalahteen käynnistynee loppuvuoden aikana, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Lokakuun lopussa valmistuneessa Raamikatu 24:ssa on monipuolisesti asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Hakemuksia taloon tuli 300. Keskivuokra talossa on 12,76 euroa neliöltä kuukaudessa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi YIT.

sisäkuva valmistuneesta asunnosta, johon ei ole muuttanut vielä asukkaita

Artturi Stolt on muuttamassa 80,5 neliön nelikkoon yhdessä avovaimonsa Tiia-Mari Sankilan sekä pariskunnan yhteisten lasten Sakun 2v ja Saran 4kk sekä perheen koiran Jonskin kanssa. Alue on perheelle jo tuttu ja mieleinen.

- Meidän tavoitteena on asua tässä asunnossa pitkään niin että uudesta asunnosta tulee meidän lasten lapsuudenkoti. Olen aina tykännyt Länsi-Tampereesta, jossa olen lapsuutenikin viettänyt. Täällä on kotoisa olo, näkee Näsinneulan ja kiva, kun järvi on vieressä. A-Kruunun asunto oli myös kokoonsa nähden edullinen. Totta kai kiinnosti myös se, että päästään asumaan uuteen asuntoon, kertoo Artturi Stolt.

Ilmakuva, jossa näkyy Raamikadulle valmistunut kerrostalo, rakenteille olevia naapurikerrostaloja, nostokurki ja taustalla on järvi. Horisontissa näkyy Näsinneula.

Raamikadun läheisyydestä löytyvät myös päivittäistavarakaupat sekä lastentarha ja Lentävänniemen koulu. Perhettä suosi onni myös autopaikka-arvonnassa ja he saivat oman parkkipaikan.

Raamikadun asuntoihin on asennettu eteistilan seinään digitaaliset näytöt, joista voi seurata reaaliaikaisesti oman asunnon kylmän ja lämpimän veden kulutusta.

- Asumistottumuksilla on merkittävä vaikutus talon energiankulutukseen.  A-Kruunussa vesi myös laskutetaan huoneistokohtaisesti, joten uskoisimme asukkailla olevan kiinnostusta seurata omaa vedenkulutustaan, toteaa projektipäällikkö Leena Aho-Manninen.

Taloon on asennettu käyttökuntoon myös sähköauton latauspiste sekä tehty varaukset kahdeksalle latauspisteelle. Yhteistyökumppanina lataussähkön toimittajana on Virta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924
Projektipäällikkö Leena Aho-Manninen, leena.aho-manninen@a-kruunu.fi, puh. 040 560 0481