Uutinen

Kerhohuoneella tavataan!

Korvatunturintieltä Helsingin Mellunmäestä löytyy A-Kruunun talojen suurin kerhohuone, jonka asukkaat ovat sisustaneet viihtyisäksi paikaksi pitää talon yhteisiä ja asukkaiden omia tilaisuuksia.

Korvatunturitien kerhohuone on sisustettu asukastoimikunnan voimin. Kerhohuoneesta löytyvät isot sohvat, pitkä kokouspöytä ja täysin varustettu keittiö. Kerhohuoneella on järjestetty erilaista ohjelmaa, sekä yhteisiä että yksityisiä. Korvatunturintien 106 asunnon kohde valmistui vuonna 2019.

- Olemme pitäneet täällä muun muassa hienot joulujuhlat, hankimme kaksi kuusta tänne ja vaihdoimme verhot punaisiin, kertoo asukastoimikunnassa toimiva Arja Niinikoski.

.Korvatunturintien talojen kerhohuone on sisustettu asukastoimikunnan voimin. Viihtyisää, katutasossa sijaitsevaa tilaa on käytetty niin yhteistilaisuuksiin kuin myös asukkaiden yksityisin juhliin.

Kerhohuonetta saa lainata laittamalla Arjalle viestiä, jolloin hän vahvistaa vuokrauksen. Yleensä kerhohuonetta käyttää ahkerasti muutaman asukkaan vakioporukka muun muassa rippijuhliin ja isompiin syntymäpäivätilaisuuksiin. Koska talossa asuu paljon maahanmuuttajataustaisia, järjestettiin kerhohuoneella aiemmin myös Ramadan-juhla.

- Keittiöstä löytyy kaikki astiat ja välineet järjestää isompiakin juhlia, mikä helpottaa toimintaa monella tapaa. Vaikka asuisi pienessäkin asunnossa on mahdollisuus kutsua enemmän vieraita paikalle, sanoo Arja.

Uutta energiaa nuoremmista

Talon palvelupäällikön kanssa Arjalla on sujunut yhteistyö todella hyvin, ja kerhohuoneen sisustuskin sujui mutkitta. Toimikunta sai itse päättää kalusteet, A- Kruunun ehdottamista liikkeistä, ja pian kerhohuoneesta tulikin todella viihtyisä.

Kerhohuoneen tulevaisuuden kannalta Arja toivoo, että ajoittaiset ongelmat tavaroiden säilymisen kannalta loppuisivat, jotta kaikki voisivat nauttia kerhohuoneen mahdollisuuksista. Arja toivoo myös, että toimikuntaan saataisiin nuorempaa väkeä mukaan, jotta olisi enemmän energiaa järjestää tekemisiä.

- Olen itse jo eläkkeellä oleva ja toinen toimikunnan jäsen on kiireinen töissä ja perheen kanssa, joten aina ei ole aikaa tai jaksamista olla asioista niin ajan tasalla. Uudet jäsenet voisivat tuoda vähän lisäenergiaa talon tekemisiin, pohtii Arja.

Asukastoiminta auttaa myös yksinäisyyteen

Arja on omien sanojensa mukaan ollut aina innokas ”touhuaja” ja toiminut asukastoimikunnassa myös muissa taloissa asuessaan. Viimeiset neljä vuotta Mellunmäen Korvatunturikujan 8:ssa hän on ahkerasti pitänyt huolta talon viihtyvyydestä monella tavalla. Asukastoiminta on Arjan mielestä myös hyvä keino päästä eroon yksinäisyydestä.

- Asun itse tällä hetkellä yksin, ja tiedän monia oman ikäisiä, joille tekisi hyvää päästä tekemään asioita porukalla. Tulee helposti tutustuttua uusiin ihmisiin, kannustaa Arja asukkaita tulemaan mukaan talon tapahtumiin ja järjestämään niitä myös itse.

.Asukastoimikuntaan kuuluva Arja Niinikoski haluaa pitää asuintalonsa viihtyisyydestä hyvää huolta. Talojen pihalle on hankittu myös perinteinen keinu asukkaiden käyttöön.

Teksti: Ida Oljemark

Kuvat: Tapio Antere