Uutinen

A-Kruunun Hyvinkään Hangonsillan kerrostalo rakenteille

A-Kruunu rakennuttaa Astreankatu 1:een 58 asunnon vuokratalon, johon tulee monipuolisesti asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Urakkasopimus allekirjoitettiin tänään Varte Oy:n ja Varte Lahti Oy:n kanssa. Hyvinkään kaupunki on kehittänyt Hangonsillan aluetta pitkäjänteisesti. 

Hyvinkään Hangonsillan uusi asuinalue on keskustan tuntumassa, lähellä palveluita ja rautatieasemaa. A-Kruunun kohteen on suunnitellut ArkOpen Oy.

- Hyvinkään kaupunki on pitkäjänteisesti kehittänyt ja toteuttanut tiivistä yhdyskuntarakennetta. Hangonsillan alue on erinomaisella sijainnilla ja alue on lähivuosina merkittävin Hyvinkäällä keskustapainotteiseen asuntorakentamiseen toteutettava alue. Keskusta-asumisella on kysyntää, toteaa kaupungingeodeetti Marko Kankare.

Hangonsillan alueen asuntokorttelit on toteutettu kumppanuushankkeena yhteistyössä alueelle valittujen asuntorakentajien kanssa.

- Yhteistyöstä on sujunut saumattomasti ja asuntorakentaminen alueella on alkanut. Hyvinkään kaupungin tavoitteena ollut, että Hangonsillan alueelle rakennetaan hallintamuodoltaan monipuolisia asuntoja. Tämä toteutuu hyvin, sillä ensimmäisessä vaiheessa alueelle tulee niin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja kuin omistusasuntojakin. Ensimmäisessä vaiheessa asuntoja rakentuu noin 600 ja lopputilanteessa Hangonsillan alueella on noin 1 300 asuntoa, kertoo Kankare.

A-Kruunun kohteen on suunnitellut ArkOpen Oy.

- Pyrimme kaikessa tuotannossamme panostamaan hyvään asuttavuuteen ja talojen soveltuvuuteen ympäristöönsä. Astreankadun hankkeen suunnittelussa oli erityisesti otettava huomioon, että uusi alue sijaitsee näkyvällä ja keskeisellä paikalla, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Astreankadulle nousee 5–7-kerroksinen rakennus. Pysäköinti toteutetaan kaksitasoisena siten, että ylempi taso tulee pihatasoon.

Kohde valmistuu vuoden 2019 lopulla ja asuntoja voi hakea ensi vuonna alkusyksystä. Vuokrataso määräytyy ARAn ohjeistuksen mukaan kohtuulliseksi.

- ARA-vuokra-asuntoja selvästi tarvitaan Helsingin seudulla. Jokaiseen taloomme on tähän mennessä ollut satoja hakijoita. Asukkaat kokevat tarjoamamme omakustannusperusteisen vuokratason kohtuuhintaiseksi, toteaa Mäkimattila.

Asuntoaloitukset ovat korkealla tasolla, mutta viime kuukausina on rakennuslupia myönnetty vähemmän kuin vuosi sitten. Mäkimattila arvioi, että ARA-tuotanto ei kuitenkaan tule lähiaikoina vähenemään.

- ARA-tuotanto on perinteisesti toiminut suhdanteita tasaavana tekijänä. Viime vuosina valtion tukemaa tuotantoa on onnistuttu tuottamaan myös noususuhdanteessa, muun muassa koska Helsingin seudulle on tullut useita uusia rakennusliikkeitä, toteaa Mäkimattila.

Asukkaat arvostavat Mäkimattilan mukaan ARA-tuotannon kohtuuhintaisuutta ja sitä, että yleishyödylliset yhtiöt ovat sitoutuneet asuntojen pitkäjänteiseen omistamiseen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, tehokas ja vastuullinen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiö tuottaa vuosittain noin 400 asukkaiden arvostamaa asuntoa Helsingin seudulla, rakennuttaa puukerrostaloja ja edistää asumisen innovaatioita.