Uutinen

Helsingin Mellunmäen vanhalle ostarille valmistui A-Kruunun asuntoja

Mellunmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle valmistui kesällä kaksi A-Kruunun kerrostaloa, yhteensä 109  asuntoa. Täydennysrakennushanke uudisti alueen ilmettä. Taloon muuttanut Julia Tuomioja arvostaa hyvää sijaintia, edullista vuokraa ja alueen luonnonläheisyyttä.

Julia Tuomioja muutti Korvatunturintielle avomiehensä kanssa 47-neliöiseen kaksioon. Syntyperäisille helsinkiläisille alue oli tuttu ja mieluinen.

- Arvostamme Mellunmäessä hyvää sijaintia ja toimivia kulkuyhteyksiä. Lähiöt ovat meidän mielestämme mieluisia asuinpaikkoja myös niiden aitouden ja luonnonläheisyyden tähden, perustelee Tuomioja muuttoa Mellunmäkeen.

A-Kruunun kohde sijaitsee Korvatunturintiellä Mellunmäessä Helsingissä.


Parveke ja läheinen metsä tärkeitä paikkoja

Muuttoon liittyvien alkutakkuilujen jälkeen asuminen on tuntunut hyvältä. Uudessa kodissa viehätti pohjaratkaisun toimivuus.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä uuteen kotiimme. Suurimmassa osassa on ehdottomasti ollut oma parveke sekä läheinen metsä, jonne on helppo päästä rauhoittumaan kiireisen työpäivän jälkeen, kertoo Tuomioja.

Taloon muuttanut Julia Tuomioja on tyytyväinen uuteen kotiin ja parveke on tärkeä paikka.

Toimivat tilaratkaisut miellyttävät Korvatunturintielle muuttanutta Julia Tuomiojaa.


Metro voisi kulkea myöhempään

Tuomioja arvostaa sitä, että kaikki tarvittavat palvelut ovat Mellunmäessä lähellä. Metroaikatauluihin hän haluaisi muutosta.

- Kotiin Korvatunturintielle on aina mukava palata. Ilta- ja yötyötä tekevänä arvostaisin kuitenkin, jos metro kulkisi myöhempään. Se on yöbussia nopeampi ja saasteettomampi vaihtoehto, josta moni paikallinen hyötyisi, pohtii Tuomioja.


Vuokrataso vaikutti valintaan

Pariskunta muutti Korvatunturintielle Vallilasta. Kohteen vuokrataso oli yksi tärkeä syy muuttoon. Vuokrat ovat keskimäärin 13,77 €/asm2.

- Päädyimme etsimään uutta kotia, koska kotimme Vallilassa oli aivan liian kallis tuloihimme nähden. 
Olemme molemmat vakituisessa työssä palveluammateissa ja tulomme ovat hyvin pienet, kertoo Tuomioja.


Yhteisöllisyys toiveissa

Osa naapureista on tullut jo tutuksi. Tuomioja toivoo, että taloon syntyy yhteisöllisyyttä.

- On hyvin harvinainen tilanne päästä muuttamaan yhtiöön, jossa kaikki ovat uusia asukkaita. Toivon, että saamme yhdessä aikaan kyläyhteisöä muistuttavan turvallisen ilmapiirin naapurustoon; sellaisen jossa tehdään yhdessä, keskustellaan ja autetaan toisiamme vilpittömästi suurella sydämellä, toivoo Tuomioja.

A-Kruunu järjestää taloissa asukaskokouksen syyskuun lopussa. Kutsut on lähetetty asukkaille hyvissä ajoin ennen tilaisuutta kuten laki yhteishallinnosta vuokrataloissa edellyttää.


Asukastoiminnan kautta mahdollisuus vaikuttaa

- Meillä on hyviä kokemuksia asukkaiden yhteistoiminnan vaikutuksista muissa kohteissamme. Toivomme, että myös Korvatunturintiellä saadaan koottua asukastoimikunta, jolla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja järjestää yhteistoimintaa taloissa. Asukastoiminta edistää monella tavalla asumisviihtyisyyttä, toteaa palvelupäällikkö Laura Kalakoski.

Korvatunturintie 8 ja 12:stä sijaitseva kohde on keskeisellä paikalla, noin 300 metriä Mellunmäen metroasemalta. Modernista ja näyttävästä arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. 

Mellunmäen entisen ostarin kohdalle rakennetuissa A-Kruunun kerrostaloissa on yhteensä 109 asuntoa.

Asunnot ovat kooltaan 31,0–83,5 m² ja asuntotyypit ovat 1–4 h + kt. Jokaisella asunnolla on pihaterassi, ranskalainen parveke tai lasitettu parveke. Talo on savuton eli huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön yleisissä tiloissa eikä sisäänkäyntien läheisyydessä saa polttaa. Tupakointiin on osoitettu tupakkapaikka.

Molempien rakennusten maantasokerroksessa on liiketiloja. Pienemmässä liiketilassa on sama ravintola, joka on toimi myös vanhassa ostarissa. Suurempi liiketila on toistaiseksi vielä vapaana.

 

Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Laura Kalakoski,
laura.kalakoski@a-kruunu.fi  puh. 020 720 7121