Uutinen

A-Kruunu Oy:n ensimmäinen talo valmistui - kohtuuhintaisilla asunnoilla kova kysyntä

Mäntsälän rautatieaseman viereen valmistuviin A-Kruunun ARA-vuokrataloihin  tuli lyhyessä ajassa lähes 300 asuntohakemusta. 55 asunnon kohteessa keskineliövuokra on tasan yhdeksän euroa.

- Kohtuuhintaisilla asunnoilla on selvästi kova kysyntä Helsingin seudulla. Silti Mäntsälän kohteen asuntojen hakijamäärä yllätti meidät, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Asukkaat pääsevät muuttamaan ensimmäisinä valmistuneiden talojen  27 asuntoon tänään 29.8.2016. Kohteen toisen vaiheen talojen  28 asuntoa valmistuvat 23.9.2016. Kaikkiin asuntoihin on jo tehty vuokrasopimus.

Päivänsäde 5-7:n rakennukset ovat betonirunkoisia, puuverhoiltuja rivi- ja luhtitaloja.  Hakijoista suurin osa oli nuoria aikuisia. Valituista asukkaista 24 on iältään 18 – 25 –vuotiaita.

- Erityisesti nuorten asuntotilanne on Helsingin seudulla  hankala korkeiden asumiskustannusten vuoksi. Valtion tukemana asuntoja pystytään tuottamaan kohtuuhintaisina, korostaa Mäkimattila.

A-Kruunu Oy on valtion erityistehtäväyhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa kohtuuhintaisia asuntoja Helsingin seudulle. Lähivuosina on tavoitteena rakennuttaa parisen tuhatta asuntoa. Yhtiöllä on tällä hetkellä rakenteilla 370 asuntoa ja suunnittelussa 660. Lisäksi yhtiöllä on omistuksessaan 210 vanhaa asuntoa.

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924