Kasvukeskusten kupeessa oleviin lähiöihin kohdistuu nyt suuri tiivistämisen paine. Alun perin väljiksi suunnitelluissa lähiöissä on periaatteessa tilaa tiivistämiselle ja täydennysrakentamiselle, mutta tunnistetaanko lähiöiden arvot? Pystytäänkö niiden ominaispiirteet säilyttämään täydennysrakentamista tehdessä? Tampereen yliopiston tutkimushankkeen ”Muuttuva käsitys lähiöstä tiivistyvässä kaupungissa” lähtökohtana on paitsi ymmärtää käsillä olevaa muutosta, myös nostaa esille lähiöiden arvoja ja hyviä puolia.

 

Suomessa puukerrostalorakentaminen on herättänyt paljon keskustelua ja kiinnostusta erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Aiheesta on keskusteltu mediassa, se on nostettu esiin hallitusohjelmissa ja aiheen tieteellisten julkaisujen määrä on ollut viime vuosina selkeässä kasvussa. Puukerrostalorakentaminen on herättänyt kiinnostusta myös useammassa eri sijoittaja- ja investorikategoriassa, jotka ovat jo toteuttaneet tai ovat harkinneet toteuttavansa puukerrostalokohteita. Näissä projekteissa on koettu sekä onnistumisia että tunnistettu haasteita.

 

Tampereen Vuorekseen, Honkakuusenkatu 5:een valmistui A-Kruunun  puukerrostalokokonaisuuden ensimmäinen vaihe. Kohteessa meneillään oleva Tampereen yliopiston toteuttama Pukki-tutkimushanke on jo osoittanut, että puukerrostalorakentaminen herättää laajaa mielenkiintoa markkinoilla.

 

SARS-CoV-2-koronaviruksen leviämisellä on maailmanlaajuiset vaikutukset. Kesän rauhallisemman jakson jälkeen olemme joutuneet seuraavaan aaltoon ja koronatapausten ilmaantuvuus on ollut jyrkässä nousussa. Tartunnat leviävät erityisesti työpaikoilla, harrastuksissa ja perhepiirissä.