Uutinen

Sipoon Söderkullaan tulossa 47 asunnon puukerrostalokohde

Kalliomäen uudelle kaava-alueelle Söderkullan keskustan kupeeseen nousevat A-Kruunun uusimmat, moduuleista rakennettavat puukerrostalot. Urakkasopimus allekirjoitettiin tänään raahelaisen, Woodcomp-yhtiöihin kuuluvan KW-Component Oy:n kanssa.

Kalliomäenkaarelle rakennettavaan ARA-vuokratalokohteeseen tulee kaksi rakennusta. Asuntoja taloihin tulee yksiöistä isoihin perheasuntoihin ja niiden keskipinta-ala on 53 m2. Asukkaiden yhteistiloiksi taloon tulee muun muassa talosauna sekä kerhohuone. A-Kruunu lunastaa Sipoon kunnan varaaman tontin omakseen ARAn hyväksymään hintaan. Pääsuunnittelijana hankkeessa on toiminut arkkitehtitoimisto Avarion Markku Ranne.

Tontilla on väljä kaava, mikä mahdollisti kilpailuttaa erilaisia ratkaisuja kohteen toteuttamiseksi.

- Söderkullan hanke on sikäli merkittävä, että se on ensimmäinen, jossa kilpailutimme puurakentamisen eri järjestelmiä. Valintaan vaikutti tällä kertaa se, että tilaelementtiratkaisu tuotti ko. tontille hinnaltaan edullisimman ratkaisun, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Mäkimattila korostaa, että puurakentamisen tekniikka valitaan aina tapauskohtaisesti.

- Tärkeintä on, että saadaan puukerrostalohankkeita liikkeelle. Meille on asetettu tavoitteeksi, että lähivuosina 15 % tuotannostamme on puukerrostaloja. Sipoon hankkeen lisäksi meillä on rakenteilla mittava puukerrostalokohde Tampereella ja puurakentamisen hankeaihioita muun muassa Espoossa, kertoo Mäkimattila.

KW-Component Oy on melko uusi tekijä kerrostalojen tekijänä, mutta historiaa isojen puurakennusten, koulujen ja päiväkotien tekijänä löytyy jo pidemmältä ajalta.

Söderkullan hanketta he pitävät tärkeänä strategiansa toteuttamisessa. Tavoitteena on kehittää puukerrostalorakentamisen kautta teollista rakentamista, luoda sarjatuotantoa ja sitä kautta madaltaa yksikkökustannuksia sekä varmistaa Raahessa toimivan tehtaan toimintaedellytykset.

- Asuinkerrostalona tämä on suurin yksittäinen hankkeemme. Haluamme onnistua hyvin, sillä tavoitteenamme on luoda A-Kruunun kanssa toimiva yhteistyö puukerrostalojen toteuttamiseksi, toteaa KW-Component Oy:n hankepäällikkö Jouni Lahtinen.

Puukerrostalotuotanto kohtaa Lahtisen mukaan jossain määrin vielä epäilyksiä, mutta viimeisen vuoden aikana tilanne on muuttunut.

- Puukerrostalojen kysyntä on kasvanut ilmastokysymysten vuoksi. Ihmiset haluavat ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joiden hiilijalanjälki on pieni, perustelee Lahtinen.

Söderkullan talot tulevat olemaan valmiina ensi vuoden kesällä. Asunnot ovat haettavissa kolme kuukautta ennen valmistumista. Vuokrat määräytyvät kohtuuhintaisiksi omakustannusperiaatteen mukaan.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924
Hankepäällikkö Jouni Lahtinen, KW-Component Oy, jouni.lahtinen@woodcomp.fi, puh. 044 589 3512