Uutinen

Pasilaan 122 uutta A-Kruunun ARA-vuokra-asuntoa

A-Kruunulle valmistui Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle kahden rakennuksen kokonaisuus, jossa asuinpaikan sijainti on ihmisten arjen sujuvuuden kannalta paras mahdollinen. Asukas kiittelee hyvää suunnittelutyötä.

A-Kruunun 4 – 8 -kerroksiset talot osoitteessa Pasilankatu 11 ja 13 sijaitsevat Pasilan juna-aseman ja Triplan kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Asuinyhteisön ensimmäinen vaihe valmistui vuoden 2022 marraskuussa ja toinen vaihe nyt tammikuun lopussa. 122 asunnon keskipinta-ala on 55,9 neliötä ja asuntojen keskivuokra on 19,04 €/jm2/kk.

Kaikenikäisiä hakijoita perheellisistä yksinasuviin oli noin 3000.  Yksi yleisimmistä asunnontarpeen syistä oli työssäkäynti tai opiskelu lähialueilla. Suurin vetovoimatekijä oli kohteen sijainti palveluineen ja kulkuyhteyksineen.

Asukas antaa arvon hyvälle suunnittelulle ja rakentamiselle

Elise Toivanen-Laukkanen muutti puolisonsa kanssa taloon ensimmäisen vaiheen valmistuttua. Toivanen-Laukkanen iloitsee, että saa jatkaa asumista Pasilassa, jossa kokee juuriensa olevan.

- Kyllä yhteiskunta voi paremmin, kun ihmiset voivat asua juurillaan. Siksi minäkin iloitsen siitä, että tämän asunnon myötä saamme jatkaa asumista Pasilassa. Olemme myös onnellisia tästä kaksiosta, jonka pohja on todella hyvä. Suunnittelijalle kiitos siitä, että täällä on myös mietitty pieniä yksityiskohtia myöten asioita asiakaslähtöisesti niin, että arjen asuminen helpottuu, kiittelee Toivanen-Laukkanen ja konkretisoi asiaa.

- Voi olla pieni asia se, että eteiseen saa valot sekä ulko-oven vierestä että olohuoneen seinästä, mutta asumisen kannalta tuolla asialla on iso merkitys. Tai sillä, että pieneen eteiseen on saatu mahtumaan kaapit, eivätkä vaatteet roiku silmissä. Myös eteisen katossa valmiina ollut valaisin oli hyvä asia. Suunnittelija on selvästi ollut tilanneälykäs. Myös rakentamisen jälki on huolellista. Tällaisista asioista tulee tunne, että asiakasta arvostetaan.

Pasilankatu

Vaativa hanke toteutettavaksi

- Tämä hanke oli vaativa sekä kaavallisesti että rakennustöiden osalta, mutta molemmissa onnistuttiin erinomaisesti. Kaavoittaja on onnistunut erityisen hyvin siinä, että talojen sisäpihalle on syntynyt rauhallinen miljöö huolimatta erittäin vilkkaasta liikenteestä ympärillä. Urakoitsijana toimineen Jatkeen kanssa yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Jatke onkin yksi markkinoiden parhaista urakoitsijoista, kiittelee rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen ja kehuu erityisesti hankkeen vastaavaa työnjohtajaa Mika Tolosta, joka on ollut toteuttamassa jo 242 A-Kruunun asuntoa.

Ratapihakorttelien asemakaava toteutettiin kumppanuuskaavoituksen keinoin. Kaupunkikuvalliset tavoitteet olivat kunnianhimoiset ja Isomöttösen mukaan ne myös täytettiin. Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Mikko Kalkkinen HPK Arkkitehdit Oy:stä.

- Erityisesti kohteessa kannattaa kiinnittää huomiota monimuotoiseen kattomaailmaan. Kummassakin rakennuksessa on ylimmässä kerroksessa kerhotila ja saunaosasto, joilla on omat ulko-oleskelutilat, sekä erillinen yhteiskäyttöinen kattoterassi. Viihtyisät yhteistilat auttavat asukkaita luomaan yhteisöllisyyttä asuintaloonsa, toteaa Isomöttönen.

Kaava edellytti Pasilankadun varteen katutasoon toteutettavaksi myös toimi- tai palvelutiloja, joihin A-Kruunu on muuttanut kaikki toimintonsa Arabianrannan toimipisteestä.

Kuvituskuva