Uutinen

Lukki käynnistää Sompasaaren Nihdin alueen rakentamisen

A-Kruunun hanke lähtee rakenteille Helsingin Sompasaaren eteläisimmässä kärjessä Nihdissä. Hanke sijaitsee niin sanotussa Lukki-korttelissa, joka on alueen aloituskortteli ja linjaa koko Nihdin rakentamista. A-Kruunu ja TNRak Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen hankkeesta.

Helsingin kaupunki järjesti vuonna 2020 korttelista tontinluovutuskilpailun, jonka voittajaksi valikoitui Anttinen Oiva Arkkitehtien yhteistyössä A-Kruunun, YIT:n ja Nomaji maisema-arkkitehtien kanssa laatima ehdotus. A-Kruunulle tulee kortteliin 25 asunnon vuokratalokohde. Asunto-ohjelma on monipuolinen ja sisältää myös muutamia yhteisöasuntoja ja taiteilijoille suunnattuja erikoisasuntoja.

- Sijainti meren äärellä, Sompasaaren laiturin vieressä ja tulevan ratikkalinjan varrella on erinomainen. Korttelin ulkonäössä tulee olemaan vaikutteita alueen teollisesta satamahistoriasta. Tällä korttelilla linjataan koko Nihdin alueen rakentamista ja siksi hankkeellamme on iso kaupunkikuvallinen merkitys, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila ja iloitsee, että Nihdin kaltaiselle alueelle saadaan tuotettua myös ARA-asuntoja.

- On tärkeää, että alueelle saadaan vuokra-asuntoja, joiden suunnitteluun sekä asuntojen että julkisivun osalta on satsattu paljon, ja saadaan toteutettua ne myös alle alueen markkinavuokrien.

Rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen kiittelee hankkeen eri osapuolia hyvästä yhteistyöstä.

- Teimme tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden ja TNRak Oy:n kanssa, jotta kohteen hinta saatiin ARA-tuotannolle sopivaksi. A-Kruunu ei halunnut karsia asumisen laatuun vaikuttavista tekijöistä, mutta yhdessä löysimme paljon kehityskohteita, jotka madalsivat rakentamisen hintaa. Urakoitsija toi hienosti kustannusosaamisensa hankkeen eduksi, kiittelee Isomöttönen

A-Kruunun kohteen suunnittelusta vastannut arkkitehti Selina Anttinen Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä avasi kohteen suunnittelun lähtökohtia A-Kruunu asiantuntijablogissa kilpailuvoiton jälkeen: https://www.a-kruunu.fi/blogi/tavoitteena-tehda-hyvia-asuntoja