Uutinen

Kuninkaantammen kohde ehdolla Puupalkinnon saajaksi

A-Kruunun puukerrostalokohde Helsingin Kuninkaantammessa on ehdolla Puuinfon järjestämässä kilpailussa vuoden 2018 Puupalkinnon saajaksi. Yleisö voi äänestää suosikkiaan Puuinfon nettisivuilla 21.10. saakka.

Esiraati valitsi kilpailuun 20 kohdetta. Raadin mukaan ehdokkaat edustavat erittäin monipuolisesti puun käyttöä erilaisessa rakentamisessa. Mukana on muun muassa julkista ja asuinrakentamista sekä kokoontumisiin tarkoitettuja siirreltäviä väliaikaisia rakennelmia.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla.

Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Palkinnon myöntää Puuinfo Oy ja palkinto julkistetaan Puupäivässä Helsingin Messukeskuksen Siivessä 2.11.2018.

Tutustu Puupalkinto 2018 ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi: Puupalkintoehdokkaat

A-Kruunun hankkeesta esiin on kilpailuselostuksessa nostettu erityisesti puu-betoni -vertailututkimus, jossa ensimmäistä kertaa Suomessa rakennusmateriaalien vertailua voidaan toteuttaa ilman ulkoisten muuttujien vaikutusta vertailuun.

Lue lisää aiheesta A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattilan haastattelusta Kuninkaantammen puukerrostalohankkeesta: Tekninen varmuus ja kilpailukyky kasvattavat puun osuutta rakentamisessa