Uutinen

A-Kruunun hanke edistää Kauniaisten asuntotuotantotavoitteita

A-Kruunulle valmistui ensimmäinen vuokratalo Kauniaisiin Koivuhovin juna-aseman viereen osoitteeseen Bredanportti 8. Kauniaisten kaupungille hanke täyttää lähes kahden vuoden kohtuuhintaisen asuntotuotannon tavoitteet. Arkkitehtonisesti näyttävä toteutus tukee myös kaupunkikuvallisia tavoitteita.

- Bredanportin kohde edistää hyvin ARA-tavoitettamme ja yleensäkin asuntotuotantotavoitettamme. Kohtuuhintaisen asumisen osalta täyttyy lähes kahden vuoden tuotantotavoite ja yleisen asuntotuotantotavoitteen osalta hieman yli puolet yhden vuoden asuntotuotantotavoitteesta, toteaa yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju Kauniaisten kaupungilta.

Lisäksi kohde edistää Kauniaisten tavoitteita kaupunkirakenteen kehittämisestä siten, että kerrostalorakentaminen sijoittuu hyvien joukkoliikenneyhteyksien varaan, erityisesti raideliikenneasemien läheisyyteen.

- Kaupungin tavoitteena on myös lisätä asuntotuotannon monipuolisuutta ja asumisen vaihtoehtoja niin asumismuotojen kuin omistusrakenteiden ym. kannalta, kertoo Harju.

ulkokuva Bredanportin kerrostalosta

A-Kruunu sai aikoinaan hankkeen toteutettavaksi voitettuaan ehdotuksellaan vuonna 2017 pidetyn laatukilpailun. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Playa Arkkitehdit. 44 asunnon rakennus  muodostuu rivi-, luhti- ja ns. pistetalon yhdistelmästä.

- Rakennukselle on haluttu luoda vahva ja selkeä hahmo näkyvälle paikalle Koivuhovin aseman viereen. Vaaleita julkisivuja hallitsevat rakennusta lähes kauttaaltaan kiertävät parvekkeet, jotka yhdistävät rakennuksen kolme erikorkuista osaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Vaalea väritys liittää rakennuksen pääosin vaaleisiin naapurirakennuksiin ja toisaalta toimii kontrastina ja taustana vehreälle ympäristolle, kertoo toteutuneesta lopputuloksesta kohteen arkkitehti Tuukka Vuori Playa Arkkitehdeistä.

ulkokuva Bredanportin kerrostalosta

ulkokuva Bredanportin kerrostalosta

Hyvällä paikalla sijaitsevan talon asuntoihin oli 900 hakijaa, yksinasuvista perheellisiin. Asuntoja talossa on monipuolisesti yksiöistä perheasuntoihin. Asuntojen keskipinta-ala on 58,7m2 ja keskivuokra on 14,20 €/m2/kk. Talossa on normaaliin tapaan myös runsaasti yhteistiloja asukkaiden käyttöön kuten sauna, pesutupa ja kerhotilat. Kohteen urakoitsijana oli Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy.

- Bredanportin kohde on hyvien julkisten liikenneyhteyksien ja kohtuuhintaisen vuokratason takia juuri sellainen, jota tällä hetkellä tarvitaan pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla. A-Kruunulle on tärkeää panostaa hankkeissa myös kaupunkikuvalliseen laatuun ja hyvään asuttavuuteen, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

sisäkuva Bredanportin asunnosta

kuva Bredaonportin portaikosta ja kierreportaista