Uutinen

Kaarlo Sarkian kadun kiinteistökierroksella asiat sovittiin kuntoon

Kaarlo Sarkian katu 6:ssa pidettiin toukokuussa kiinteistökierros, jossa käytiin huollon ja asukkaiden edustajien kanssa läpi kiinteistön huoltoon liittyviä kehittämiskohteita ja sovittiin yhdessä toimenpiteistä. 

Hyvähenkiseen tapaamiseen osallistuivat palvelupäällikkö Pasi Hakalan johdolla Tapiolan Lämmön työnjohtaja Joni Nissinen ja kiinteistönhoitaja Marko Willström, Siskon Siivouksesta Jaanika Horg ja Ene Rätsep sekä talon asukastoimikunnan puheenjohtaja Julia Debbarh.

- Järjestimme tapaamisen, jotta saimme yhdessä keskustellen kehitettyä huollon ja siivouksen toimintaa. A-Kruunussa on tapana, että jos asukkaat kokevat noissa toiminnoissa puutteita, käydään tilannetta ensin läpi yhdessä keskustellen ja etsien ratkaisuja. Auditointikeskusteluilla on saatu hyviä tuloksia aikaan ja asukkaat ovat voineet olla tyytyväisiä, kertoo Hakala.

Roskaisuudesta eroon

Asukkaita on pihassa vaivannut muun muassa roskaisuus. Huollon kanssa sovittiin pihan siivoamisesta sekä rikkoutuneiden pihavälineiden kuten valopollarin korjaamisesta. Myös roska-astioiden kansista sovittiin otettavaksi lukot pois, jotta astioiden viereen ei jätettäisi roskia.

- Suunnittelimme yhdessä myös mahdollisen tamppaustelineen paikkaa keinonurmen laitaan. Lopullista päätöstä hankinnasta ja asentamisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty, kertoo Hakala.

Asukkaat olisivat halunneet myös talon takana olevan hiekkapintaisen kujan asvaltoimista.

- Kuja on kunnostettu kahteen kertaan ja on nyt paremmassa kunnossa. Kujan liikenne tulee vähenemään, kun talon takana oleva joutomaa rakennetaan puistoksi. Asvaltointi ei ikävä kyllä toteudu osin hulevesien ja osin kustannusten takia, toteaa Hakala.

Pihan viheralueiden hoidosta vastaa tänä kesänä Seam Garden -niminen yritys. Siten saadaan varmistettua pihan viihtyisyys myös kasvillisuuden osalta.

Pikkuviilauksia kiinteistöasioissa

Kiinteistökierroksena antina talon ulko-oviin laitettiin asukkaiden toivomat ”tupakointi kielletty” tarrat. Irtovarastojen käytäviltä löytyneet, paloturvallisuutta vaarantavat tavarat sovittiin poistettavaksi huollon toimesta ja väestösuojien varastoissa olevat rakennustarvikkeet siirrettäväksi talovarastoon. Väestönsuojan varastoihin on myös hankittu joditabletteja.

- Joissakin irtaimistovarastoissa todettiin olevan liikaa autonrenkaita. Paloturvallisuuden vuoksi kussakin varastossa saa säilyttää vain yhtä rengaskertaa eli neljää rengasta. Minun tehtäväkseni jäi pyytää asukkaita poistamaan ylimääräiset renkaat, kertoo Hakala. 

Palvelupäällikön tehtäväksi tuli myös saunan vilpoloiden ovien lukitusmuutoksen hinnan selvittäminen. Lukituksen ongelmana on, että saunoja lukitsee itsensä vahingossa vilpolan puolelle. Toisaalta ovi voi jäädä saunomisen jälkeen lukitsematta, jolloin asiattomat pääsevät sisälle.  Ensiavuksi sovittiin hankittavaksi ovipönkä kumpaankin vilpolaan.  

Asukkaat ovat kaivanneet myös säilytystilaa talven leikkivälineille. Lastenvaunuvarastoon ja B- ja C-portaiden väliseen välikköön sovittiin hankittavaksi muutama hylly pulkkia ja liukureita varten. 

Yhteisiin tiloihin tulossa suursiivouksia

Yhdessä pohdittiin myös siivouksen tasoa ja todettiin pieniä puutoksia porrashuoneiden pinnoilla ja hieman suurempia saunatiloissa. Siivous lupasi kiinnittää näihin seikkoihin enemmän huomiota.

- Olen myös pyytänyt tarjouksen porrashuoneiden lattioiden perusteellisesta pesusta ja vahauksesta.  Yleisten tilojen ikkunoiden pesu toteutetaan keväällä 2023. Samassa yhteydessä pestään ne parvekkeiden kiinteät lasit, joita ei saa pestyä turvallisesti parvekkeelta käsin, kertoo Hakala.

Myös talkoilla luodaan viihtyisyyttä

Talossa järjestetään toukokuussa myös kevättalkoot, joissa korjataan muun muassa viherlaatikoita ja öljytään puinen terassi.

- Oli hyvä idea asukkailta järjestää talkoiden päälle myös kisastudio kerhohuoneella niin MM-lätkän tunnelmaa saadaan nauttia yhdessä toisten kanssa, kehuu Hakala.
Palvelupäällikkö on tilannut myös yhteisen roskalavan kolmelle A-Kruunu Oy:n espoolaisen talon pihalle toukokuun lopulle. Ajankohdasta on tiedotettu kutakin taloa erikseen.

- Asukkaiden pitää vaan muistaa, ettei sinne saa jättää lainkaan maalipurkkeja tai muuta ongelmajätteeksi luokiteltavaa esinettä. Jos näin tapahtuu, jäteasemalla koko lava hinnoitellaan ongelmajätteeksi ja jätehuoltomaksusta tulee huomattavan korkea, muistuttaa Hakala.

Kuvituskuva kiinteistökierroksesta